Zwerfkatten

Alle katten en kittens moeten wettelijk verplicht gecastreerd/gesteriliseerd worden voor ze 5 maanden oud zijn en/of voor verkoop of adoptie. Dit geldt ook voor katten en kittens die gratis weggegeven worden. Uitzonderingen hierop zijn katten die naar een erkende fokker (met HK-nummer) gaan of die voor het buitenland bestemd zijn. Katten die geboren zijn na 31 augustus 2014 moeten steriel gemaakt zijn tegen 1 januari 2020. Meer informatie over de wettelijke verplichtingen vind je hier terug.

Melding maken

Bij klachten of problemen met zwerfkatten kan je dit melden aan het stadsbestuur via het meldformulier. De melding wordt doorgegeven aan het dierenasiel. De medewerkers van het dierenasiel plaatsen vangkooien en halen de zwerfkatten op. De katten worden gesteriliseerd en worden op een diervriendelijke manier teruggezet op dezelfde plaats. 

Valentijnsactie

Om de (zwerf)kattenpopulatie in te dijken is het heel belangrijk dat katteneigenaars hun huiskat tijdig laten steriliseren/castreren.
Binnen de perken van het beschikbare budget stelt het stadsbestuur kortingsbonnen ter beschikking (1 bon per gedomicilieerd adres) aan haar inwoners. Deze bon kan je gebruiken voor de sterilisatie van huiskatten bij een Limburgse dierenarts.

De 'Valentijnsactie' start vanaf 14 februari 2024. De bonnen zijn geldig tot 15 september 2024. Je kan één kortingsbon afhalen aan het onthaal van het stadskantoor, Kazernestraat 13 (zolang de voorraad strekt). 

Naar top