Zorgparkeren

Om het dokters, thuisverplegers en andere zorgverstrekkers gemakkelijker te maken om een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt te vinden, kunnen zij gebruik maken van het systeem van zorgparkeren. Dit systeem is een aanvulling op de bestaande parkeerkaart voor paramedische beroepen.

Via het systeem van zorgparkeren kunnen zorgverstrekkers tussen 8u en 20u gebruik maken van zones op het openbaar domein of een gedeelte van een privédomein, zoals een oprit of ruimte voor een garagepoort als parkeerplaats.

Het gemeenteraadsreglement kan je raadplegen via onze raadpleegomgeving.

Gebruik

Bij het parkeren wordt de zorgparkeerkaart zichtbaar voorgelegd achter de voorruit van de wagen samen met de blauwe parkeerschijf voor maximum 45 minuten na elkaar.

Op de parkeerkaart wordt naast de naam van de zorgverlener ook het gsm-nummer weergegeven. Zo is de gebruiker tijdens het gebruik van de inrit altijd bereikbaar voor de aanbieder.

Locaties

  • Luikersteenweg tussen de nummers 93 en 95
  • ...

Je kan de locaties binnenkort ook raadplegen op een handige kaart.

Ruimte ter beschikking stellen

Burgers die zelf ruimte ter beschikking wensen te stellen als parkeerplaats kunnen zich registreren via dit inschrijvingsformulier. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverstrekkers hier gratis parkeren.

Na de registratie ontvang je een sticker die je bijvoorbeeld op je brievenbus of garagepoort moet kleven en wordt de locatie opgenomen in onderstaande lijst en op het kaartje.

Zo kunnen zorgverstrekkers die houder zijn van een zorgparkingkaart gebruik maken van deze inrit of parkeren voor de poort van de burger die zijn ingang ter beschikking stelt voor zorgverstrekkers.

Als aanbieder kan je de uren niet zelf kiezen. De aangeboden parkeerplaats kan steeds vrij ingevuld worden door de zorgverstrekkers tussen 8u en 20u gedurende 45 minuten.

Kostprijs

De zorgparkeerkaart is gratis en één jaar geldig. Enkel zorgverleners die beschikken over een RIZIV-nummer of een inschrijvingsbewijs uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap komen in aanmerking.

Hoe aanvragen?

Om gebruik te kunnen maken van deze ‘zorgparkings’ moeten zorgverleners een zorgparkeerkaart aanvragen bij de Parkeerwinkel. 

Naar top