Limburgse woonmaatschappij: Wonen in Limburg

Vanaf 1 juli 2024 vormen alle Limburgse woonorganisaties samen één woonmaatschappij. ‘Wonen in Limburg’ brengt 19 sociale huisvestingsmaatschappijen, - verhuurkantoren en – koopmaatschappijen onder één dak. Wonen in Limburg creëert een krachtig netwerk dat de dienstverlening versterkt en het woonaanbod aanzienlijk vergroot. Hierbij wordt hard ingezet op duurzame en betaalbare woonoplossingen. 

Sociale Huisvesting

Huur

Wonen in Limburg verhuurt sociale en betaalbare woningen zoals studio’s, woningen en appartementen aan personen met een bescheiden inkomen. Wanneer je voldoet aan bepaalde inkomens- en vermogensgrenzen, minimum 18 jaar bent en geen andere woning bezit, dan kan je in aanmerking komen voor een sociale woning. Je kan je online inschrijven voor een sociale woning. Dit doe je via het centraal inschrijvingsregister, het online inschrijvingsloket voor kandidaat-huurders. Alle kandidaat-huurders kunnen via het CIR ook hun dossier raadplegen en beheren.

Verhuur

De woonmaatschappij bouwt, renoveert en beheert sociale huurwoningen. Daarnaast schakelt de 
woonmaatschappij ook woningen op de private huurmarkt in om sociaal te verhuren. Als je een woning in eigendom hebt, kan je deze verhuren via Wonen in Limburg. Dit brengt tal van voordelen met zich mee. Je sluit een huurcontract af met Wonen in Limburg, dat op haar beurt de woning doorverhuurt aan sociale huurders. Je blijft genieten van alle voordelen en zekerheden uit de woninghuurwet, maar je krijgt wel extra zekerheid: Wonen in Limburg betaalt altijd stipt de huur, ook in de periode in afwachting van een nieuwe huurder. Alle informatie hierover en contactgegevens vind je hier.

Kopen

Een woning kopen met een beperkt inkomen is vandaag de dag niet evident. Om aan de woonbehoefte van gezinnen en alleenstaanden te kunnen voldoen in jouw gemeente, ontwikkelt de woonmaatschappij Wonen in Limburg sociale kavels en bouwt zij duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare sociale koopwoningen. Om een sociale koopwoning of kavel van de Limburgse woonmaatschappij te kunnen kopen moet een kandidaat-koper voldoen aan bepaalde inkomsten- en eigendomsvoorwaarden en zich inschrijven op de wachtlijst. Meer informatie over de voorwaarden en deze projecten vind je hier.
Hier nog eens alle voordelen op een rij:

  • Lagere prijs ten opzichte van de privémarkt;
  • Beperkte notariskosten;
  • Duurzame en kwaliteitsvolle woningen;
  • Naar eigen smaak en budget af te werken.


Sociale Woonlening


Vlaams Woningfonds

Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een goedkoop woonkrediet voor:

  • de aankoop of het behoud van een woning eventueel gecombineerd met (renovatie)werken
  • (renovatie)werken aan een woning.

Om in aanmerking te komen voor een sociaal woonkrediet bij het Vlaams Woningfonds moeten alle 
aanvragers aan een aantal voorwaarden voldoen. Die voorwaarden gaan over het inkomen, eigendom, leeftijd, financiële draagkracht en verblijf in België. Dit kan je nalezen op Het Vlaams Woningfonds.
De voordelen van de woonlening zijn:

  • uiterst lage rentevoet;
  • lenen tot 100 % van de kostprijs of waarde van de woning;
  • kosteloze schatting van de woning;
  • besparing dankzij de lage kredietakte- en dossierkosten;
  • geen reserveringskosten voor jouw verbouwkrediet;
  • geen bancaire verplichtingen en vrije keuze van verzekeringen.


Alle informatie over de Vlaamse woonlening vind je op www.vlaamswoningfonds.be. Tot slot kan je ook in het kantoor van Wonen in Limburg te Beringen, Pelt, Maasiek, Genk en Tongeren terecht voor meer informatie en de aanvraag van jouw woonlening. Maak hier je afspraak.

Naar top