Trudofeesten

Op zoek naar info over de Trudofeesten?

Alle info over de Trudofeesten vind je op onze website.

Erfgoud Sint-Truiden

Zoals de traditie wil, blijft van iedere editie van de Trudofeesten ook een kunstwerk over als onuitwisbaar eerbetoon. Dit jaar viel de keuze op een innovatieve installatie met de naam Erfgoud, een digitale encyclopedie over de lokale geschiedenis.

Deze databank is een ‘work in progress’ en bevat op dit moment ongeveer 1.300 artikels. Die informatie kan je raadplegen via een mobiele creatie, maar even goed ook vanop je computer of smartphone. De installatie zelf is van de hand van Truiens kunstenaar Raf Roefflaer en zal de komende maanden opduiken in onder meer het stadhuis, de Festraetsstudio, het Abtskwartier, scholen, ziekenhuis, en woonzorgcentra.

Dankzij de hulp van veel gedreven mensen, beschikken we nu al over tal van oude foto’s, authentieke tekeningen en deskundige beschrijvingen die je tonen hoe diverse sites in onze stad en deelgemeenten er vroeger uitzagen. Erfgoud zal in de loop van de komende jaren verder aangevuld worden en op termijn uitgroeien tot het digitale portaal naar onze enorm rijke schat aan roerend en onroerend erfgoed, waaronder waardevolle monumenten, archeologische vondsten en verloren gewaande tradities.

Inwoners kunnen helpen
Je kan het digitaal erfgoedportaal raadplegen op www.erfgoud.be. Inwoners die zelf waardevolle objecten, foto’s of archiefmateriaal van henzelf of van de vereniging waarvan ze lid zijn ter beschikking willen stellen aan deze publieke databank, kunnen dit laten weten aan info@erfgoud.be.

Erfgoud Sint-Truiden