Subsidies voor inleefreizen

Jonge mensen die op inleefreis gaan naar een ontwikkelingsland brengen vaak interessante verhalen mee over hun ervaringen en de leef- en werkomstandigheden in de streek. De stad Sint-Truiden wil een beperkte financiële toelage geven voor een sensibilisatieproject na de reis en / of voor het project (ter plaatse) zelf. Na afloop van de reis zal in Sint-Truiden steeds sensibilisatie moeten plaatsvinden over de inleefreis in kwestie.

Enkel personen tussen 18 en 30 jaar, die nog nooit eerder een inleefreis naar een ontwikkelingsland maakten, komen in aanmerking voor een subsidie. De aanvrager moet gedomicilieerd zijn in Sint-Truiden. Voor een groepsreis van minstens drie personen kan maar één subsidieaanvraag worden ingediend.

Hoe aanvragen?

De aanvragen voor een toelage voor inleefreizen moeten ingediend worden voor aanvang van de reis met 30 juni als uiterste inzenddatum. Aanvragen ingediend na deze datum, worden doorgeschoven naar volgend werkjaar. Alle teksten die ingediend worden zijn in de Nederlandse taal geschreven. De aanvraag moet gebeuren met het daarvoor ontworpen aanvraagformulier.

Download hieronder het subsidiereglement en het aanvraagformulier.

BijlageGrootte
PDF icon Subsidiereglement GROS 245.05 KB
Bestand Aanvraagformulier toelage inleefreis43.45 KB