Stadsapp

De Sint-Truiden app, altijd verbonden met de stad!

Waar vind ik de app?

Heb je een iPhone? Dan kan je in de App Store terecht. Geef ‘Sint-Truiden’ in bij de zoekfunctie en klik op het zoekicoon. Je krijgt dan onder meer de ‘Sint-Truiden City App’. Installeer deze app.

Heb je een Android-toestel? Dan kan je via Google Play zoeken op ‘Sint-Truiden’. Je krijgt dan onder meer de ‘Sint-Truiden City App’. Installeer deze app.

Wat vind ik in de app?

Nieuws

Via de app ben je helemaal mee met wat er in Sint-Truiden gebeurt en blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de stad Sint-Truiden. Telkens er een nieuwsbericht verschijnt, krijg je hiervan
een seintje.

Digimelding

Een defecte straatlamp of losliggende stoeptegel? Via de app meld je het aan de
stadsdiensten en blijf je op de hoogte van de afhandeling ervan.

Iets te melden? Op de website doe je dit hier! 

Doe een melding

Afvalkalender

Wanneer komen de vuilnisdiensten in jouw straat langs? Via de app kom je het snel te weten en krijg je ook een melding zodat je het afval niet vergeet buiten te zetten.

Afspraken

Vind je via de app niet wat je zocht en moet je toch langskomen in het stadskantoor? Heb je extra vragen, of heb je advies nodig bij het indienen van je omgevingsvergunning?
Maak dan via de app een afspraak. Ook voor je bezoek aan het containerpark kan je een afspraak boeken
via de app.

Opgelet! Momenteel is het niet mogelijk om een afspraak met team Omgeving & wonen te maken via de stadsapp. Een afspraak maken met dit team doe je hier:

Maak een afspraak met team Omgeving & wonen

Documenten en attesten

Vraag hier een attest van woonst, gezinssamenstelling, nationaliteit en leven aan. Vanaf nu zijn al onze documenten en attesten die je via de website kan opvragen, ook beschikbaar in de app. Je hoeft voor deze documenten dus niet meer naar het stadskantoor.

Attesten en documenten aanvragen op deze website? 

Klik hier om naar het digitaal loket te gaan

Je buurt in kaart

Handelaars, verenigingen, zorgverstrekkers… zijn vanaf nu terug te vinden via een handig kaartje. Op zoek naar een kapper, restaurant of apotheek in de buurt? Consulteer de openingsuren, de lopende promoties en neem contact op met de handelaar of organisatie.

Evenementen

Op zoek naar een leuke activiteit, voorstelling of workshop? Hier vind je wat er allemaal in Sint-Truiden te beleven valt.

Benieuwd naar onze activiteiten?

Ga naar het overzicht

Shop & the City

Heb je een Shop & the City-kaart? Laad deze dan op en spaar punten via de app.

Hinder rondom u

Hou je er ook niet van om verrast te worden van hinder rondom jouw huis- of werkadres? Begrijpelijk. De app geeft je een inkijk op alle mogelijke obstakels en omleidingen zodat jij hierop kan anticiperen.

Slimme kaart

De slimme kaart op de stadsapp zit vol met nuttige informatie rond mobiliteit, milieu en welzijn. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waar de dichtsbijzijnde AED-toestellen of textielcontainers staan. Ook alle info van De Lijn zie je op de kaart.

Mijn burgerprofiel

Mijn burgerprofiel verzamelt al jouw officiële gegevens en jouw overheidsadministratie. Deze is altijd beschikbaar wanneer jij ze nodig hebt.

Jobs

Op zoek naar een job in de buurt? Dan is de stadsapp jouw ideale hulpmiddel! Je kan op de stadsapp een jobprofiel aanmaken om gerichte vacatures te ontvangen. Swipe tussen de aanbiedingen en bewaar interessante vacatures om op te solliciteren. 

Heb jij een vacature in jouw Truiense zaak of bedrijf? Plaats je vacatures GRATIS op de stadsapp en vind de ideale medewerker! Lees er hier meer over

Digitale horecagids

Sint-Truiden is dé plek om gezellig uit eten te gaan of een terrasje mee te pikken dankzij de vele uitmuntende restaurants en gezellige cafés die de stad rijk is. Een handig overzicht van de Truiense bistro’s, restaurants, cafés… is sinds 2023 terug te vinden in de Truiense Horecagids. Vanaf nu is deze populaire gids ook digitaal beschikbaar via de stadsapp en horeca.sint-truiden.be, een primeur voor Vlaanderen. 

Naar top