Pleegzorgstad

Lokaal bestuur Sint-Truiden engageert zich samen met Pleegzorg Limburg om actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen. Als pleegzorgstad wil het stadbestuur verschillende initiatieven ontwikkelen om pleeggezinnen te ondersteunen en pleegzorg op verschillende manieren in de kijker te zetten.

Samen met Pleegzorg Limburg werkt het lokaal bestuur Sint-Truiden een actief beleid uit om meer mensen warm te maken voor pleegzorg. Samen willen ze ervoor zorgen dat alle kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen, de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving. Elk kind verdient een warm plekje in een gezin. Als pleegzorgstad zal Sint-Truiden een beleid uitstippelen waarmee ze via sterke communicatie rond pleegzorg en een degelijk ondersteuningsbeleid nog meer mensen kunnen overtuigen om de stap te zetten.

Het lokaal bestuur Sint-Truiden engageert zich om:

  1. Het welbevinden van pleegkinderen te verhogen; elk kind voelt zich goed in zijn vel, voelt zich beschermd en krijgt voldoende kansen om te groeien. Ongeacht of de pleegzorg tijdelijk of op lange termijn is, ieder kind voelt zich goed in onze stad.
  2. De pleeggezinnen te waarderen en te ondersteunen op allerlei manieren. Zowel tijdens de week van de pleegzorg als doorheen het jaar door middel van verschillende acties.
  3. Pleegzorg Limburg te ondersteunen in hun communicatie en campagnes om hun bekendheid te vergroten. We faciliteren locaties, informeren mensen over pleegzorg en werken mee aan infomomenten.


Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met concrete acties.


Meer informatie over Pleegzorg Limburg vind je op www.pleegzorglimburg.be of telefonisch op het nummer 089 84 07 60.


Huis van het Kind Haspengouw | coördinator Lotte Groven
Gazometerstraat 7 | 3800 Sint-Truiden
M 0499 56 69 48
info.huisvanhetkind@sint-truiden.be

Naar top