Internationaal rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is een vertaling van je nationaal rijbewijs. Dit heb je nodig in landen waar je Belgisch rijbewijs (Europees model) niet erkend is.

Als je binnen de Europese Unie reist volstaat je Belgisch rijbewijs. In een aantal landen buiten de EU zal een internationaal rijbewijs verplicht zijn. Je informeert je het best bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming of bij het reisbureau.

Het internationaal rijbewijs is een aanvullend document op je Belgisch rijbewijs. Je moet ze allebei bijhebben om in het buitenland een voertuig te mogen besturen. Je mag het echter niet in België gebruiken tenzij je niet bent ingeschreven in België. Op Belgisch grondgebied moet je als Belg op verzoek dus altijd je Belgisch rijbewijs tonen.

Het is 3 jaar geldig. Maar als het Belgisch rijbewijs minder lang geldig is, dan neemt het internationaal rijbewijs deze geldigheidsdatum over.
Als je internationaal rijbewijs vervalt, als je het verliest of als het beschadigd of gestolen wordt, moet je een nieuw exemplaar aanvragen bij het loket rijbewijzen.

Let op! Als je je Belgisch rijbewijs vóór 1 januari 1989 afgehaald hebt, vraag je best een nieuw rijbewijs aan. Een rijbewijs van vóór 1989 is een papieren rijbewijs. Op de voorpagina staat enkel ‘Rijbewijs’ en niet ‘Model van de Europese Gemeenschappen'.

Voorwaarden

  • Je woont in Sint-Truiden;
  • Je bent in het bezit ven aan geldig Belgische rijbewijs.

Let op! Je mag geen lopend verval van het recht tot sturen hebben.

Procedure

Aanvragen

Maak online een afspraak of telefonisch via het ContactCenter op 011 70 14 14.

Wie moet op de afspraak aanwezig zijn?
Kom persoonlijk naar de afspraak.

Wat meebrengen

Kostprijs

21 euro

Downloads

Digitaal loket

Naar top