Digitale sleutels

Let op: Coronamaatregelen!

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, vragen we je om je aanvragen online te regelen.

Je kan hier een digitale sleutel online aanvragen.

Voor burgers die geen internet hebben en indien dringend, is het loket Bevolking op afspraak geopend. Maak een afspraak via het ContactCenter op 011 70 14 14 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 16 uur en zaterdag van 9 uur tot 12 uur uitgezonderd feestdagen.

Om je te identificeren bij of toegang te krijgen tot beveiligde online overheidsdiensten, kan je gebruik maken van diverse digitale sleutels zoals tax-on-web, ehealth, my pension, … 

Opgelet! Vanaf 25 september 2020 kan je de beveiligingscode token niet meer activeren. Je zal een andere digitale sleutel moeten kiezen.

Ben je in het bezit van een token geactiveerd voor 25 september, dan kan je deze nog een tijdje gebruiken. We raden je echter aan om over te schakelen naar andere digitale sleutels.

Inloggen via jouw Belgische eID met kaartlezer en pincode is de meest veilige manier.

Er zijn echter ook andere mogelijkheden zoals de app itsme, een beveiligingscode via e-mail, mobiele app of SMS. Je meldt je de eerste keer aan met je kaartlezer om een andere digitale sleutel te activeren. Eenmaal je dat gedaan hebt, kan je je aanmelden zonder eID.

Meer informatie vind je hier

Heb je geen Belgische eID?

Laat je dan persoonlijk registreren bij de dienst Bevolking en breng een geldig identiteitsbewijs mee. Je ontvangt aan het loket een persoonlijke activatiecode en een activatielink thuis via jouw persoonlijk e-mailadres waarmee je een digitale sleutel (beveiligingscode via e-mail, mobiele app of SMS) kan activeren. Hiervoor heb je 14 dagen de tijd.

 

Meer informatie over: