Diesterstraat : start uitvoering Fase 1B

Bezig
Start 16-10-2023
Op maandag 16 oktober 2023 starten de wegeniswerken van FASE 1B: Diesterstraat, wegvak tussen de Breendonkstraat en het Sint-Gangulfusplein inclusief de aansluiting op de Breendonkstraat tot huisnummer 68.

De werken van fase 1 (wegeniswerken op het wegvak van de Diesterstraat tussen het Sint-Gangulfusplein en de Abdijstraat.) zitten op schema. 

Op maandag 16 oktober 2023 zal aannemer Lummense wegenbouw in onderaanneming van aannemer Grizaco starten met de uitvoering van de wegeniswerken FASE 1B: Diesterstraat, wegvak tussen de Breendonkstraat en het Sint-Gangulfusplein inclusief de aansluiting op de Breendonkstraat tot huisnummer 68.

Dit wil zeggen dat de Breendonkstraat vanaf maandag 16 oktober afgesloten wordt aan de kant van de Diesterstraat en enkel bereikbaar is via de Zoutstraat.

Hoe verlopen deze werken?

De aannemer start met de opbraak van de bestaande wegenis. Eerst worden de bestaande voetpaden worden zijde per zijde opgebroken en heraangelegd. Op deze manier blijft de doorgang voor voetgangers steeds gegarandeerd. Aansluitend start de aannemer met aanleg van de overige wegenis.

Is de straat nog bereikbaar met de auto?

De zone waar er op dat moment gewerkt wordt is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers (met fiets aan de hand) wordt er steeds een doorgang voorzien ter hoogte van de werkzone. De delen buiten de werkzone zijn nog bereikbaar voor het plaatselijk verkeer.

Voor het doorgaand verkeer is er een hoofdomleiding voorzien via de route Diestersteenweg > Parkstraat > Abdijstraat.

In FASE 1B zal de Breendonkstraat dubbelrichtingsverkeer worden en bereikbaar zijn via de Zoutstraat.

Parkeren tijdens de werken?

Om een vlotte en veilige uitvoering van de geplande werken te garanderen wordt per fase een parkeerverbod ingesteld.

De wagens moeten steeds buiten de werfzone geplaatst worden. Parkeren kan in de aansluitende straten of op de Veemarkt. Voor de toegankelijkheid worden in de Breendonkstraat een aantal parkeerplaatsen  opgeheven. 

Op de hoogte blijven? 

Volg de werkzaamheden via www.sint-truiden.be/wegenwerken

Naar top