Dag van de buren 2024

Sint-Truiden neemt dit jaar opnieuw deel aan de Dag van de Buren. Noteer vrijdag 31 mei in je agenda!

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: iemand in de buurt neemt het initiatief om de buren uit te nodigen op een pleintje, een stoep, een inrit ergens in de buurt. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee en iets om te drinken en te knabbelen en ze maken er samen een gezellige avond van. De eerste 60 initiatiefnemers ontvangen van de stad een ‘Dag van de Buren start-feest-pakketje’ met wat Fair-Trade wijntjes, lokaal geperst appelsap, frisdranken en knabbels.

Organiseer jij op Dag van de Buren een leuk moment voor jouw buurt? Meld het hier.

Uitnodiging nodig? Je kan deze aanpasbare flyer downloaden: Dag van de buren | Flyer 2 op A4941,8 Kb(docx)

  • Lukt het niet om de flyers af te drukken? Onze buurtwerkingscoördinator helpt je graag.
    Stuur je ingevulde flyer naar buurtwerking@sint-truiden.be

  • Tip! Organiseer je activiteit bij voorkeur op een locatie waar er geen verkeersmaatregelen nodig zijn (stoep, inrit, voortuintje, ...). Zijn er toch verkeersmaatregelen nodig (straat afsluiten, pleintje parkeervrij, ..) dien dan je aanvraag in via het E-loket, uiterlijk op 14 mei 2024. 

Zet jouw buurt in de kijker!

Bezorg ons een foto van jullie samenkomst via buurtwerking@sint-truiden.be! Of deel een leuke foto via sociale media met de hashtags #buurtwerking #sinttruiden dagvandeburen2024. De buurt met de mooiste, origineelste of grappigste foto maakt kans om de BARavan te gebruiken bij het volgende buurtfeest.

Heb je zin gekregen om zelf een buurtcomité te starten?

Het lokaal bestuur wil alle inwoners stimuleren om hun buren beter te leren kennen. Goede buren zorgen voor elkaar met een glimlach of een vriendelijk woord. Ze steken een handje toe waar nodig of zetten zich in voor hun buur(t).

Neem dan een kijkje op www.sint-truiden.be/buurtwerking, stuur een mailtje naar buurtwerking@sint-truiden.be of neem contact op met de coördinator Buurtwerking via 0492 15 68 87.

Media-albums

Naar top