Buurtactiviteit en premie aanvragen

Elke buurtactiviteit moet je aanvragen via de knop hierboven. Per jaar kan je twee premies van 125 euro aanvragen voor de organisatie van een buurtactiviteit.

Ook activiteiten waarvoor je geen premie aanvraagt, dien je via bovenstaande knop aan te vragen. 

Buurtactiviteit op privéterrein

Wanneer de buurtactiviteit doorgaat op privéterrein zonder verkeersmaatregelen (inrit, garage, weide, zaaltje, …) doe je de aanvraag uiterlijk tot 10 dagen vóór de activiteit.

Deze buurtactiviteiten mogen in principe doorgaan. Het organiserende buurtcomité moet niet wachten op een goedkeuring maar bezoekers van de activiteit moeten altijd het GAS-reglement naleven (o.a. geen geluidsoverlast na 22u).

Buurtactiviteit op openbaar domein

Wanneer de buurtactiviteit doorgaat op openbaar domein (op de straat of op een plein,...) en er bijgevolg verkeersmaatregelen nodig zijn, of wanneer tijdens de activiteit na 22u luide muziek speelt (>85dba) moet de aanvraag uiterlijk 4 weken vóór de activiteit gebeuren

Deze aanvragen worden ter goedkeuring voorgelegd aan de lokale politie en daarna aan het college van burgemeester en schepenen.

Beschrijf in de aanvraag duidelijk welke (verkeers)maatregelen nodig zijn:

  • Van waar tot waar moet de straat afgesloten worden?
  • Van wanneer tot wanneer vindt de activiteit plaats?
    • Tip: hou rekening met op- en afbouw!
  • Voeg altijd een duidelijk plannetje toe.

Als de aanvraag tijdig en volledig word ingediend en de activiteit eerder op deze locatie mocht doorgaan, mag je ervan uitgaan dat dit opnieuw zal worden goedgekeurd. Je ontvangt steeds een bericht over de beslissing van het college.

Is het de eerste keer dat je een activiteit organiseert of twijfel je hoe je de aanvraag moet indienen? Contacteer dan de buurtwerkingscoördinator. Hij begeleidt je bij de organisatie van een geslaagde buurtactiviteit.

Naar top