Bladkorven

Bladerbakken / bladkorven

Het lokaal bestuur Sint-Truiden voorziet op een aantal vastgelegde locaties bladkorven waar de omwonenden gebruik van kunnen maken. Deze worden enkel geplaatst op het openbaar domein. De locaties zijn gekozen op basis van het aantal bomen op het openbaar domein en de omvang ervan. 
In straten of pleinen met alleenstaande bomen of bomen van derde grootte worden geen bladkorven voorzien, wel krijgen deze extra aandacht van de stadsdiensten.

Wat mag in de bladkorven?

In de korven horen enkel bladeren thuis van bomen die op het openbaar domein staan. Korven met vreemd materiaal (afgevallen takken, snoeihout, tuinafval …) zullen verwijderd worden. Eigen groente-, fruit- en tuinafval mag dus niet in de korven gegooid worden.

Wist je dat?

Tuinafval en bladeren die op jouw perceel vallen, kan je op verschillende manieren verwerken, zoals composteren tot een laagje humus voor in de moestuin. Ze zijn ook nuttig als beschermlaag onder je beplanting. Compost en bladeren zorgen voor een rijkere bodem en bodemleven, voorkomen uitdroging door koude en beschermen jouw planten tegen ziektes.

Ophaling bladafval

De bladkorven worden regelmatig geledigd door de stadsuitvoeringsdiensten. De frequentie en het tijdstip van de ophaling is afhankelijk van het weer en vooral de vullingsgraad van de bladkorven. Indien het aantal ophaalbeurten niet volstaat, kan je het bladafval steeds kosteloos afleveren op het recyclagepark.

Naar top