Bijzig - Wijkwerken Haspengouw

De Haspengouwse steden en gemeenten besteden veel aandacht aan tewerkstelling voor mensen die moeilijk aan de slag kunnen in het reguliere arbeidscircuit. Zij werkten in het verleden al vaak samen met verschillende organisaties uit de sociale economie en met projecten om werkzoekenden te ondersteunen in de richting van de arbeidsmarkt.

Deze steden en gemeenten uit Haspengouw hebben nu hun krachten gebundeld onder de nieuwe naam ‘Bijzig’.

Wat doet Bijzig?
Eerst was er alleen het wijk-werken, als opvolger van het oude PWA-systeem. De wijk-werkers gaan klussen opknappen bij particulieren, in scholen, bij lokale besturen, bij organisaties of vzw’s en in de fruitsector. Ze doen administratief werk, helpen bij kinderopvang of doen verschillende klussen in huis en tuinwerk bij particulieren. Wij zoeken de juiste man of vrouw bij de juiste klus. De klant of ‘gebruiker’ betaalt met wijk-werkcheques.

Bijzig werkt ook voor de lokale besturen
De Haspengouwse gemeenten kunnen terecht bij Bijzig als een soort mini-koepelorganisatie voor informatie over de sector van de sociale economie en over nieuwe projecten, acties, enz. Bijzig is vooral de brug tussen de lokale besturen en de Vlaamse overheid en werkt nauw samen met de VDAB en met de OCMW’s, vooral om meer mensen te activeren naar werk.

Waarvoor kan je bij Bijzig terecht?
Heb je een klus in huis of heeft je tuin wat extra onderhoud nodig in de zomermaanden? Dan kan je klant worden van wijk-werken. 
Wil je zelf als wijk-werker aan de slag? Dan ga je best langs bij de VDAB of het OCMW. Zij kunnen je de nodige info geven.

Voor algemene informatie kan je terecht op de website van Wijk-Werken Haspengouw en de website van Bijzig

De statuten (en de wijziging) van de projectvereniging 'Wijk-Werken Haspengouw' kan je hieronder raadplegen.

Contactgegevens

Bijzig
Slachthuisstraat 8
M 0493 41 52 75
info@bijzig.be

info@wijkwerkenhaspengouw.be

Downloads

Externe links

Naar top