BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Sint-Truiden werkt met BE-Alert, een alarmeringssysteem van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken waarmee we iedereen op wie een noodsituatie impact heeft, snel kunnen bereiken. Je krijgt snel én correcte informatie, rechtstreeks van de bron via  een e-mail, sms of telefoontje. 

Op de hoogte blijven tijdens noodsituaties? Schrijf je dan nu in!

Surf naar www.be-alert.be en vul jouw gegevens in.

Een snelle alarmering is immers cruciaal in heel wat noodsituaties.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een project van de FOD Binnenlandse Zaken om burgers snel te verwittigen bij een noodsituatie. Dit is dan ook een oproep aan alle inwoners om zich massaal in te schrijven! Je kunt je gegevens aanvullen en controleren via www.be-alert.be.

Als jouw gegevens wijzigen, kan je dit steeds aanpassen. Jouw gegevens worden enkel gebruikt voor alarmering in geval van een noodsituatie. Jouw gegevens worden in geen geval gebruikt voor commerciële of politieke doeleinden.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Sint-Truiden en werkt in Hasselt, Brussel,…? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in de zone waar iets gebeurt, krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema en er gebeurt iets ernstig in de omgeving waar je bent…

Bij een sms, zal je op basis van je telefoonoperator een bericht krijgen van afzender ALARM1789 of 1789

Voor een spraakoproep zal je steeds gecontacteerd worden door het nummer 0477 77 77.55

TIP : Sla dit nummer op onder "BE-Alert" op je GSM-toestel!

Hoe inschrijven? 

Schrijf je hier in op BE-Alert!

Inschijven is gratis en met je login kan jij je adressen (max. vijf) op elk moment makkelijk aanpassen.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Naar top