Attest van Reistoelating minderjarig kind

Let op: Coronamaatregelen!

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden.

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, vragen we je om je aanvragen online te regelen. Gebruik hiervoor de groene knop op deze pagina.

Voor burgers die geen internet hebben en indien dringend, is het loket Bevolking of Vreemdelingen op afspraak geopend. Maak hier een afspraak of via het ContactCenter op 011 70 14 14 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 16 uur en op zaterdag van 9uur tot 12 uur uitgezonderd feestdagen).

Een attest van reistoelating minderjarig kind is een document waarin je als ouder(s) of voogd toestemming geeft aan jouw minderjarig kind om alleen of in het gezelschap van andere personen (leerkracht, leider jeugdbeweging, één van de ouders, grootouders, familie, …) naar het buitenland te reizen. Dit document noemt men ook ‘ouderlijke toestemming’.

Opgelet!

 

Tip?
Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, neem je best naast het attest van reistoelating minderjarig kind ook een meertalig uittreksel van de akte van geboorte  mee als bewijs van verwantschap!

Voor wie?
Iedere minderjarige inwoner woonachtig in onze stad

Prijs?
Gratis

Wie kan aanvragen?
Ouder(s) of voogd

Hoe aanvragen?

Je kan het attest makkelijk online aanvragen via de Groene knop 'Reistoelating minderjarige online aanvragen'

  • Als je zelf de aanvraag doet met jouw elektronische identiteitskaart, ontvang je het document in de meeste gevallen onmiddellijk in jouw mailbox.

 

Je kan het document ook persoonlijk aanvragen. Je kan het formulier hieronder reeds downloaden en op voorhand invullen (nog niet ondertekenen!). Je maakt hiervoor een afspraak met de dienst Bevolking.

Op het geplande moment ga je met het ingevulde formulier naar de dienst Bevolking, waar je het formulier ondertekent. Onze medewerker wettigt daarna de handtekening.

Opgelet! Je kind hoeft daarbij niet aanwezig te zijn.

Wat meebrengen bij aanvraag?

  • Identiteitskaart van de persoon die de toelating geeft
  • Bewijs van ouderlijke macht (indien je als voogd toestemming geeft)
  • De vooraf ingevulde reistoelating (recto-verso geprint)

 

Meer info?
Meer informatie vind je over reizen met minderjarige kinderen op deze website.

    BijlageGrootte
    PDF icon Formulier reistoelating minderjarigen291.14 KB