Attest van hoofdverblijfplaats

Een attest van hoofdverblijfplaats (woonst) is een uittreksel uit het bevolkingsregister dat bevestigt dat je ingeschreven bent op je adres in Sint-Truiden. Dit attest vermeldt je huidige adres in Sint-Truiden.

Voorwaarden

  • Je woont in Sint-Truiden.

Procedure

Een attest over jezelf kan opgevraagd worden door:

  • jezelf
  • je wettelijke vertegenwoordiger (ouder of voogd)
  • je bijzondere gemachtigde (bvb. advocaat) - enkel mits volmacht
  • derden (bvb. een persoon, een publieke of private instelling) op voorwaarde dat het afleveren van het document voorgeschreven of toegestaan is door de wet 

Hoe aanvragen?

Vraag online aan met een digitale sleutel (eID-kaartlezer + je eID of Itsme). Je ontvangt je document onmiddellijk in je mailbox als het over jezelf gaat. In andere gevallen kan het 3 tot 5 werkdagen duren.

Kom je liever persoonlijk langs? Maak online een afspraak of telefonisch via het Contactcenter op 011 70 14 14.

Ook welkom zonder afspraak voor het aanvragen van een attest over jezelf tijdens de openingsuren van het loket vrije inloop. Je komt dan aan de beurt in volgorde van aankomst. De drukte zal dus de wachttijd bepalen. Zeker op dinsdagavond, woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag kan de wachttijd oplopen.

Om te weten voor welke producten en diensten geen afspraak nodig is, klik hier.

Wie moet op de afspraak aanwezig zijn?

Kom persoonlijk naar de afspraak. Je mag volmacht geven aan een derde persoon om jouw attest te komen aanvragen/afhalen. De persoon die in jouw plaats langskomt, moet het volmachtformulier en een kopie van je identiteitskaart meebrengen.

Kostprijs

Gratis

Downloads

Naar top