Attest van gezinssamenstelling

Een attest van gezinssamenstelling is een uittreksel uit het bevolkingsregister, dat alle personen vermeldt die deel uitmaken van eenzelfde gezin.

Voorwaarden

  • Je woont in Sint-Truiden;
  • Je kan het document enkel aanvragen voor je eigen gezin.

Procedure

Een attest kan opgevraagd worden door:

  • jezelf (enkel voor je eigen gezin)
  • je wettelijke vertegenwoordiger (ouder of voogd)
  • je bijzondere gemachtigde (bvb. advocaat)
  • derden (bvb. een persoon, een publieke of private instelling) op voorwaarde dat het afleveren van het document voorgeschreven of toegestaan is door de wet en dit mits het invullen van een verklaring – kan slechts in uitzonderlijke gevallen afgeleverd worden

Hoe aanvragen?

Vraag online aan met een digitale sleutel (eID-kaartlezer + je eID of Itsme). Je ontvangt je document onmiddellijk in je mailbox als het over jezelf gaat. In andere gevallen kan het 3 tot 5 werkdagen duren.

Kom je liever persoonlijk langs? Maak online een afspraak of telefonisch via het ContactCenter op 011 70 14 14.

Ook welkom zonder afspraak voor het aanvragen van een attest tijdens de openingsuren van het loket vrije inloop. Je komt dan aan de beurt in volgorde van aankomst. De drukte zal dus de wachttijd bepalen. Zeker op dinsdagavond, woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag kan de wachttijd oplopen.

Om te weten voor welke producten en diensten geen afspraak nodig is, klik hier.

Wie moet op de afspraak aanwezig zijn?

Kom persoonlijk naar de afspraak. Je mag volmacht geven. De persoon die in jouw plaats langskomt, moet het volmachtformulier en een kopie van je identiteitskaart meebrengen.

Kostprijs

Gratis

Downloads

Naar top