Lokaal mondiaal beleid

EDO biedt waardevolle handvaten om onze kinderen en jongeren op te voeden tot ‘wereldburger’.

Dagelijks kan je in de winkel de meest exotische producten kopen; bedrijven verhuizen naar lageloonlanden; informatie is wereldwijd beschikbaar en mensen bewegen voortdurend over de landsgrenzen heen.

Het onderwijs ondergaat niet alleen deze maatschappelijke veranderingen, maar heeft een innoverende en emanciperende functie in het verhaal. Het onderwijs vormt wellicht de instantie bij uitstek om kinderen en jongeren op te voeden tot ‘wereldburger’.

Een ‘wereldburger’ is iemand die kan omgaan met de mogelijkheden en gevaren die gepaard gaan met de globalisering om zich te wapenen tegen de onzekerheden waarmee hij of zij geconfronteerd wordt. Een ‘wereldburger’ neemt actief deel aan de samenleving en geeft er bovendien mee richting aan.

We beseffen maar al te goed dat scholen en leerkrachten via verschillende kanalen benaderd worden. Er moet zoveel in het onderwijs. Daarom proberen we jullie zoveel mogelijk kant en klare pakketten aan te bieden die mits een minimum aan voorbereiding, vorming en tijdsinvestering bruikbaar zijn.

Daarnaast hebben we geïnvesteerd in maatwerk, aangepast aan individuele klassen of het onderwijsniveau (bijzonder onderwijs)

Ga naar edosinttruiden.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief die dan na elke vakantieperiode (= 5 keer per jaar) in de digitale bus zal vallen. Je vindt telkens informatie over het educatieve aanbod vanop de EDO-website waarmee er op school op dat moment aan de slag kan worden gegaan. Moedig ook je collega’s aan om zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief  Kies voor Onderwijs > EDO nieuwsbrief.

  • Verantwoordelijke: team Sociale zaken (Lokaal mondiaal beleid), info.mondiaal@sint-truiden.be, M 0498 93 91 01
  • Datum project: gedurende het hele schooljaar
  • Doelgroep: 2,5-18 jaar
  • Kosten voor de school: er wordt gestreefd naar een minimale kost voor de deelnemende scholen
  • Meer informatie: www.edosinttruiden.be
Naar top