Zorgparking

Om het dokters, thuisverplegers en andere zorgverstrekkers gemakkelijker te maken om een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt te vinden, kunnen zij gebruik maken van het systeem van zorgparkeren. Dit systeem is een aanvulling op de bestaande parkeerkaart voor paramedische beroepen.

Via het systeem van zorgparkeren kunnen zorgverstrekkers tussen 8u en 20u gebruik maken van zones op het openbaar domein of een gedeelte van een privédomein, zoals een oprit of ruimte voor een garagepoort als parkeerplaats.

Het gemeenteraadsreglement kan je onderaan deze pagina raadplegen.

Ruimte ter beschikking stellen
Burgers die zelf ruimte ter beschikking wensen te stellen als parkeerplaats kunnen zich registreren via dit inschrijvingsformulier. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverstrekkers hier gratis parkeren. Na de registratie ontvang je een sticker die je bijvoorbeeld op je brievenbus of garagepoort moet kleven en wordt de locatie opgenomen in onderstaande lijst en op het kaartje. Zo kunnen zorgverstrekkers die houder zijn van een zorgparkingkaart gebruik maken van deze inrit of parkeren voor de poort van de burger die zijn ingang ter beschikking stelt voor zorgverstrekkers. Als aanbieder kan je de uren niet zelf kiezen. De aangeboden parkeerplaats kan steeds vrij ingevuld worden door de zorgverstrekkers tussen 8u en 20u gedurende 45 minuten.

Overzicht locaties
Hieronder kan je binnenkort een lijst terugvinden van de zorgparkings op het grondgebied van de stad Sint-Truiden. 
Je kan ze dan ook raadplegen op een handige kaart.

Hoe aanvragen?

Zorgparkeerkaart
Om gebruik te kunnen maken van deze ‘zorgparkings’ moeten zorgverleners een zorgparkeerkaart aanvragen bij de Parkeerwinkel. Deze kaart is gratis en één jaar geldig. Enkel zorgverleners die beschikken over een RIZIV-nummer of een inschrijvingsbewijs uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap komen in aanmerking. Bij het parkeren wordt de  zorgparkingkaart zichtbaar voorgelegd achter de voorruit van de wagen samen met de blauwe parkeerschijf voor maximum 45 minuten na elkaar. Op de parkeerkaart wordt naast de naam van de zorgverlener ook het gsm-nummer weergegeven. Zo is de gebruiker tijdens het gebruik van de inrij altijd bereikbaar voor de aanbieder.

BijlageGrootte
PDF icon Reglement zorgparkeren in Sint-Truiden195.46 KB