Zomerterrassen weer geopend

woensdag 16 maart 2022

De terrassen baden in de zon en dat brengt heel wat bezoekers naar de stad. Het zomerterrasseizoen voor de horeca heeft dankzij het mooie weer een vroege start genomen. Op dinsdag 15 maart werd het zomerterrasseizoen feestelijk ingezet. Net als vorig jaar besliste het lokaal bestuur om de horeca maximaal te ondersteunen en worden de terraszones uitgebreid tot en met 31 oktober 2022. Voor veel horecaondernemers was de uitbreiding van de terrassen in de zomers van 2020 en 2021 hét redmiddel tijdens de beperkende maatregelen.

Ook deze zomer wil het lokaal bestuur van Sint-Truiden de horecaondernemers opnieuw maximaal ondersteunen met een tijdelijke uitbreiding van de terraszones. Die extra ruimte wordt voorzien op het publiek domein. Zo wordt een bezoek aan onze cafés, koffiehuizen, brasserieën en restaurants opnieuw een moment van onbezorgd en veilig genieten. 

Tot en met 31 oktober 2022 worden de terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt tijdelijk uitgebreid. Op de 3 pleinen worden bovendien reservezones  voorzien die kunnen worden aangevraagd voor de organisatie van evenementen. De extra terraszones op de Grote Markt en de Groenmarkt worden tijdens de Haspengouw Markt op zaterdag tot 14u niet gebruikt, zodat voetgangers en bezoekers van de markt elkaar op voldoende afstand kunnen passeren.

Vanaf 29 april tot en met 15 september zal de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk bovendien verkeersvrij zijn op weekdagen vanaf 17u30 tot 1u ’s nachts en gedurende het weekend tot 1u van de daaropvolgende maandag. Daarnaast worden er in de zomer extra verkeersvrije periodes voorzien in de dagen rond Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart, Pinksteren, de Vlaamse en Nationale feestdag, en bij de augustuskermis. 

Ook in de dorpen en elders in Sint-Truiden kunnen uitbaters hun terrassen uitbreiden op voorwaarde dat de bestaande terrasoppervlakte hoogstens in oppervlakte worden verdubbeld, maximaal twee parkeerplaatsen innemen en geen hinder veroorzaken voor buurtbewoners en het fiets- en voetgangersverkeer.

Meer informatie over de zomerterrassen  en inplantingsplannen vind je op deze pagina.

markt