Waar kan ik terecht voor hulp bij het invullen van mijn belastingaangifte?

De medewerkers van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën helpen je graag verder, ofwel fysiek tijdens de zitdagen in Sint-Truiden, in het belastingkantoor in Hasselt, of telefonisch.

Zitdagen in Sint-Truiden

De zitdagen in Sint-Truiden vinden plaats van dinsdag 11 juni tot en met donderdag 13 juni 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 15u

Je kan geen afspraak meer maken. 

Telefonisch contact

Je kan telefonisch terecht bij de FOD Financiën op 02 57 55 666. Medewerkers helpen je via telefoon of maken een afspraak voor je bij het belastingkantoor in Hasselt.

Bellen kan van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u en dit uiterlijk tot en met 26 juni.

Opgelet! Je maakt zo snel mogelijk een afspraak (zelfs als je de belastingaangifte nog niet ontvangen hebt) en wacht best niet tot de allerlaatste dag. Na 26 juni is het niet meer mogelijk om een afspraak te maken en zal je je aangifte zelf moeten invullen.

Je kan ook dit formulier invullen. We geven jouw gegevens dan door aan FOD Financiën die je telefonisch zal contacteren voor een afspraak. Opgelet! Dit kan tot uiterlijk 13 juni.

Indien de belastingplichtige geen 'bruine enveloppe' maar een 'voorstel van vereenvoudigde aangifte' (= vooraf door de administratie ingevulde aangifte) heeft ontvangen of een andere fiscale vraag heeft, kan het algemeen contactcenter van de FOD worden geraadpleegd: 02 572 57 57.

Opgelet met pogingen tot fraude (phishing)!

Sommige personen kunnen de oproepen van FOD Financiën imiteren. FOD Financiën belt je altijd met het nummer 02 572 57 57.

Beëindig in de volgende gevallen het telefoongesprek onmiddellijk:

  • de beller kent jouw naam niet
  • er wordt gevraagd om te betalen voor de hulp
  • er wordt voorgesteld om bij jouw thuis te komen of er wordt je gevraagd om ergens heen te gaan
  • er wordt je gevraagd naar informatie zoals:
    • jouw rekeningnummer, jouw creditcardnummer, enz.
    • een wachtwoord, de pincode van jouw identiteitskaart, enz.
    • jouw adres of jouw e-mail

Meer weten?

FOD Financiën
02 572 57 57 (elke werkdag van 9u tot 17u)
www.fin.belgium.be

Downloads

Naar top