Winterterrassen 2023-2024

Een gezellig terrasje in de winter doen? Dat kan in Sint-Truiden!

Het college van burgemeester en schepenen besliste dat er opnieuw winterterrassen kunnen worden geplaatst tot en met 15 maart 2024.
Hieronder vind je een overzicht van de richtlijnen.

Toepasselijke regelgeving

De winterterrassen moeten voldoen aan de voorschriften zoals uiteengezet in de artikels 13 tot 15 van het gemeentelijk reglement inzake de inname van het openbaar domein. Dit reglement dient als leidraad en je kan het hier lezen.

Veiligheid en mobiliteit

We nemen veiligheid zeer ernstig. Het is van het grootste belang om de richtlijnen van de veiligheidsdiensten strikt na te leven. De richtlijnen van de brandweer kan je hieronder downloaden. Daarnaast moeten de winterterrassen de bestaande mobiliteits- en parkeersituaties niet verstoren, evenmin als de plannen voor de populaire evenementen in onze stad, zoals de Haspengouw Markt, de Kerstmarkt en de carnavalskermis.

Kwaliteit en uitstraling

We willen een bijdrage leveren aan de feestelijke sfeer van onze stad tijdens de feestdagen. Daarom is het van essentieel belang dat de winterinrichting en eventuele extra aankleding van je winterterras naadloos past in het concept van de kersthappening en -verlichting georganiseerd door de vzw Trud'Or in het centrum.

Aanvraagprocedure

Wil je een winterterras inrichten? Dien dan je aanvraag in via dit formulier.

Elke aanvraag zal apart en zorgvuldig worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan alle vereisten en regelgeving.

Downloads

Naar top