Winnaars Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden 2022 zijn bekend

maandag 30 januari 2023

De Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden trekken elk jaar heel wat nieuw schrijftalent aan. Ook in 2022 stonden de pennen weer scherp en ontving bibliotheek Toni Coppers maar liefst 410 inzendingen. Op zaterdag 28 januari werden de winnaars van de Literaire Prijzen editie 2022 bekend gemaakt in de Academiezaal.

Proficiat

De winnaar van de Poëzieprijs voor jongeren 2022 is Femke Mees uit Keerbergen met het gedicht Heen en weer. In de categorie kortverhaal – jongeren werd Kato De Bruycker uit Borgloon de laureaat met het kortverhaal Amira. De 46e Guido Wulms-prijs voor poëzie, waarvoor maar liefst 244 inzendingen toekwamen, gaat naar Leen Pil uit Dilbeek met het gedicht Dit is de avond niet. De Simon Michaël Coninckx-prijs gaat naar Pitseleh van Lisanne Jacobs uit Leunen (Nederland) en de 41e Hendrik Prijs-prijs voor kortverhaal gaat ten slotte naar De inspirist van Rieks Veenker uit Middelburg (Nederland).

Alle inzendingen vind je in de brochure op www.literaireprijzen.be
 
Zelf deelnemen?

Inzendingen voor de Literaire Prijzen editie 2023 kunnen elektronisch ingediend worden via www.literaireprijzen.be vanaf 30 januari 2023 en tot 31 mei 2023.
Op voorgenoemde website vind je ook het volledige wedstrijdreglement terug.

Literaire prijzen