Winkelen

Het historisch handelscentrum van Sint-Truiden is een bruisende plek. Er valt steeds iets te beleven. De horeca en terrassen zijn drukbezet en er heerst een gezellige drukte op de winkelstraten. Sint-Truiden is dan ook heel wat speciaalzaken rijk.

De digitale Shop & The City-kaart is een digitale klantenkaart die je bij elke deelnemende handelaar kan gebruiken.

Wanneer je je Shop & The City-kaart gebruikt, maak je bovendien elke maand kans om tal van mooie prijzen te winnen, waaronder een auto. Heb jij nog geen Shop & The City-kaart? Vraag ze dan hier aan.

Sint-Truiden is de uitgelezen locatie om op één van onze talrijke shopzondagen te komen winkelen. Vergeet je winkeldag niet te combineren met een bezoek aan de Sunday Markt op de Veemarkt.

De shopzondagen in 2020 zijn:
* 5 januari (winter solden) *
* 8 maart (pré-lente)
* 22 maart (lente opendeur) *
* 12 april (Pasen)
* 31 mei (Pinksteren)
* 28 juni (braderie) *
* 5 juli (zomer solden) * 
* 13 september (herfst opendeur met Haspengouw culinair) *
* 4 oktober (weekend van de klant) *
* 25 oktober (zondag voor Allerheiligen)
* 29 november (sinterklaasshoppen)
* 13 december (kerst shoppen) *
* 20 december (kerst shoppen) *
* 27 december (eindejaarinkopen)

* Deze data worden mee gepromoot door de handelsvereniging Trud’Or.

De zondagsopeningen werden goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen en kaderen binnen de afwijkingen op de wekelijkse rustdag.
Het college kan maximaal 15 afwijkingen per jaar toestaan. Die gelden voor het hele grondgebied van Sint-Truiden en kunnen niet op individuele basis toegekend worden.
De afwijkingen worden toegestaan voor een periode van zeven opeenvolgende dagen, beginnende vanaf de vermelde zondagopening, zodat een handelaar ongeacht de keuze van zijn wekelijkse sluitingsdag hiervan kan genieten.

Handelaars kunnen aan het college van burgemeester en schepenen een afwijking op de wekelijkse rustdag aanvragen voor activiteiten van bijzondere en voorbijgaande aard.

Indien je een afwijking wenst op de wekelijkse rustdag, dien je aanvraag in bij de dienst Lokale economie, info.economie@sint-truiden.be.