Wil jij ook een kind helpen met huiswerk? Auxilia zoekt vrijwilligers in Sint-Truiden

zondag 22 september 2019

Farah is blij. Zij heeft nu ook haar huiswerk af en is niet altijd het kind dat straf krijgt en met niks in orde is. Haar resultaten zijn eveneens goed.

Hoe dat komt? Vrijwilliger Nicole gaat één, soms twee keer perweek, naar het gezin om met Farah te oefenen en haar te helpen met haar huiswerk. Farah heeft nu ervaren dat als zij wat extra doet, zij ook betere resultaten heeft.

Vrijwilliger Nicole: “Dankzij het goede contact met haar juf heb ik Farah goed kunnen begeleiden. Ik heb er een heel goed gevoel bij en ben fier op haar.” Er zijn in Sint-Truiden nog kinderen zoals Farah. Kinderen die wel willen, maar die van thuis uit niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Een steuntje in de rug, iemand waarop je kunt rekenen, waarbij je terechtkunt voor je schoolwerk, kan dan zoveel betekenen.

Auxilia-Limburg is een vrijwilligersorganisatie die kwetsbare kinderen die nergens anders terechtkunnen, helpt bij het leren. De leerhulp gebeurt door vrijwilligers die zich elke week één of twee uurtjes vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen of simpelweg een verhaaltje te lezen. Bij leerlingen uit het secundair kan het gaan om extra ondersteuning voor bijvoorbeeld Frans, wiskunde of een ander vak.

Er is dringend vraag naar vrijwilligers in Sint-Truiden. Nu moeten er namelijk kinderen geweigerd worden omwille van een tekort. De beloning is nochtans gigantisch: veel voldoening én vooral het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is niet nodig.

Heb je interesse, neem dan contact op met Josée Machiels,
0468 13 77 68 of josee.machiels@telenet.be.

Meer info
www.auxilia-limburg.be

Auxelia zoekt vrijwilligers