Wijzigingen verkeerssituatie centrum Sint-Truiden dit weekend

vrijdag 23 juni 2017

Omwille van een aantal evenementen geldt er het ganse weekend een alternatieve verkeersregeling in delen van het centrum van Sint-Truiden en in de zone van de Fabriekstraat en de Boomgaardenstraat.

Evenementen
24 en 25 juni: Kinderfestival Joy Joy
24 tot 26 juni: Braderie du Soleil
26 juni: Avondmarkt

Verkeersregeling centrum Sint-Truiden naar aanleiding van de Braderie du Soleil op zaterdag 24 juni
Parkeerverbod op 24/06/2017 van 08u30 tot 19u  en verkeersverbod op 24/06/17 van 08u30 tot 19u in de volgende straten: Luikerstraat, Stapelstraat, Sint-Martenplein, Breendonkstraat tussen Kazernestraat en Stapelstraat, Clockemstraat, Ridderstraat tussen Hamelstraat en Plankstraat, Plankstraat: Tussen Grote Markt en Beekstraat. De Grote Markt, Groenmarkt en Diesterstraat tussen Grote Markt en Beekstraat zijn parkeer- en verkeersvrij van 08u30 tot 14u.

Bereikbaarheid parking CC De Bogaard en Minderbroedersplein: op 24/06/2017 van 14u tot 19u wordt het verkeer via Pater Damiaanhof toegelaten in beide richtingen. Het uitrijdend verkeer vanuit het Minderbroedersplein wordt afgeleid via de Clockemstraat. Hier wordt dus de verkeerssituatie tijdelijk gewijzigd.

Je kan de volledige verkeerssituatie bekijken via dit handige plannetje.

Verkeersregeling centrum Sint-Truide naar aanleiding van de Braderie du Soleil op zondag 25 juni
Parkeer- en verkeersverbod van 12u30 tot 19u in de volgende straten: Luikerstraat, Stapelstraat, Sint-Martenplein, Breendonkstraat tussen Kazernestraat en Stapelstraat, Clockemstraat, Ridderstraat tussen Hamelstraat en Plankstraat, Plankstraat, Grote Markt, Groenmarkt, Diesterstraat: Tussen Grote Markt en Beekstraat.

Bereikbaarheid parking CC De Bogaard + Minderbroedersplein: parkeren via Pater Damiaanhof : op 25/06/17 van 09u tot 19u wordt het verkeer via Pater Damiaanhof toegelaten in beide richtingen. Het uitrijdend verkeer vanuit het Minderbroedersplein wordt afgeleid via de       Clockemstraat. Hier wordt dus de verkeerssituatie tijdelijk gewijzigd. 

Je kan de volledige verkeerssituatie bekijken via dit handige plannetje.

Vekeersregeling centrum Sint-Truiden naar aanleiding van de Braderie du Soleil en de Avondmarkt op 26 juni
Parkeerverbod op maandag 26/06/17 van 08u30 tot dinsdag 27/06/17 08u en verkeersverbod op maandag 26/06/17 van 08u30 tot dinsdag 27/06/17 00u30 in de volgende straten: Luikerstraat, Stapelstraat, Sint-Martenplein, Breendonkstraat: tussen Kazernestraat en Stapelstraat, Clockemstraat, Ridderstraat: tussen Hamelstraat en Plankstraat, Grote Markt, Groenmarkt, Diesterstraat: tussen de Beekstraat en de Grote Markt

Bereikbaarheid parking CC De Bogaard + Minderbroedersplein: parkeren via Pater Damiaanhof: op  25/06/17 van 09u tot 19u wordt het verkeer via Pater Damiaanhof toegelaten in beide richtingen.

Je kan de volledige verkeerssituatie bekijken via dit handige plannetje.

Verkeersregeling naar aanleiding van kinderfestival Joy Joy
Specifieke verkeersregeling op 24/6 en 25/6:
Eénrichtingsverkeer in de Boomgaardenstraat: Wie van de Gorsemweg via de Boomgaardenstraat naar de Fabriekstraat wil rijden, zal moeten omrijden via de Prins Albertlaan en de Tiensesteenweg.
Eénrichtingsverkeer in de Fabriekstraat: Wie van de Gorsemweg de Fabriekstraat wil inrijden zal omgeleid worden via de Gorsemweg, de Prins Albertlaan en de Tiensesteenweg. Het verkeer van de Fabriekstraat naar de Gorsemweg kan wel normaal doorgaan.

Parkeren
Wie zijn of haar kinderen met de wagen naar het kinderfestival wil brengen kan gebruik maken volgende parkeerplaatsen: 

  • Parking bij het festivalterrein het kruispunt van de Fabriekstraat en de Boomgaardenstraat
  • Parking voorzijde station
  • Parking achterzijde station

Op zondag kan je samen met je kinderen ook vanuit het stadscentrum naar het festivalterrein via een speciale shuttle, die vertrekt vanop de Groenmarkt.

Meer info over het kinderfestival vind je op de website.

Meer info?

Weekend 24 tot 26 juni Sint-Truiden