Wateroverlast

donderdag 15 juli 2021

Update wateroverlast: vrijdag 16 juli 19u: De wachtbekkens hebben hun werk de afgelopen uren gedaan en zullen de komende dagen gecontroleerd leeg gelaten worden.

Dit onder constante monitoring van de Watering.
-> Hierdoor kan het water in de beken plaatselijk wat stijgen.
-> Zo lang er geen regenval is, is dit normaal en moet men zich geen zorgen maken.

De afgelopen dagen werden meer dan 6000 zandzakjes verdeeld door de brandweer en het stadswerkhuis. We vragen de geleverde zandzakjes gewoon bij te houden. Deze zijn UV-bestendig en kunnen, in geval van nood, tot twee jaar lang hergebruikt worden indien deze droog bewaard worden.

Kan je de zandzakjes toch niet bijhouden? De diensten van het stadswerkhuis zullen de overgebleven zandzakjes in de week van 26 juli ophalen via de ophaalrondes van de glasophaling. De zakjes kan je in dat geval gewoon buiten leggen. Meer details over deze ophaalronde volgen in de loop van volgende week;

Heb je schade? Dan is het belangrijk om foto's te nemen en je verzekeringsagent te contacteren om de schade aan te geven. Wateroverlast kan je melden via het e-formulier op www.zuidwestlimburg.be/storm of telefonisch op 1722.

 

 

donderdag 15/7 - 17u40: Door de wateroverlast is de Diestersteenweg afgesloten tussen het rondpunt van Melveren en Nieuwerkerken.

 

Ook verschillende straten in Velm en Metsteren zijn bijkomend afgesloten door wateroverlast. Zandzakjes worden ter plaatse gebracht.

 

Verplaats je alleen indien echt nodig! Probeer autoverkeer te vermijden.
Verschillende grote wegen lopen onder water.
De afsluiting van de N80 zorgt voor zeer grote drukte op Hasseltsesteenweg en zijwegen, ook overlast op Diestersteenweg.

 

Momenteel is er ernstige wateroverlast in deelgemeenten Zepperen, Halmaal, Aalst en Runkelen. Alle wachtbekkens zijn in werking. De situatie wordt continu gemonitord door de hulpdiensten.
Er worden zandzakken gebracht naar de getroffen zones of waar overstromingen verwacht worden.

Ook in deelgemeente Velm wordt een voorraad zandzakjes voorzien.

Wees voorzichtig en hou je aan onderstaande aanbevelingen:
- Loop of rij niet door het water dat in de straten staat;
- Zet indien nodig de elektriciteit uit;
- Zet meubels en elektrische apparaten op hoogte;
- Wees hoffelijk en help elkaar, waar nodig.

Het noodnummer 1722 is geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen!

regendruppels