Vrijwilligersloket

Clement Cartuyvelsstraat 12
3800 Sint-Truiden

0496 27 55 83
Vandaag Gesloten - Wij werken enkel op afspraak.
Morgen Gesloten - Wij werken enkel op afspraak.

Wat doen we?

Bij het lokaal bestuur zijn heel wat vrijwilligers aan de slag. Zij leveren mooi werk binnen de verschillende diensten, naargelang hun eigen interesses. Het werk van de vele vrijwilligers heeft een grote meerwaarde voor zowel de diensten, onze maatschappij, als voor de vrijwilliger zelf. Ook daarbuiten doen heel wat organisatie beroep op vrijwilligers.

Met het vrijwilligersloket creëert de stad één centraal aanspreekpunt voor al wie met vrijwilligerswerk te maken heeft. Zowel kandidaat-vrijwilligers en vrijwilligers als private vrijwilligersorganisaties en de diensten van de Stad kunnen er terecht voor matching, informatie, advies en ondersteuning.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Openstaande vacatures voor vrijwilligers

Bij het vrijwilligersloket start je met een gesprek, waarbij er samen met jou bekeken wordt wat je precies wenst te doen. We verkennen jouw mogelijkheden en interesses, wanneer je beschikbaar bent, of je makkelijk ter plaatse geraakt…Samen gaan we zo op zoek naar het perfecte vrijwilligerswerk binnen de Stad Sint-Truiden, zowel intern als extern. Check zeker ook het vrijwilligersplatform voor enkele openstaande vacatures. (binnenkort online).

Regelgeving i.v.m. vrijwilligerswerk
Bij het vrijwilligersloket krijg je ook een antwoord op een aantal praktische vragen, zoals wat met verzekeringen, je rechten en plichten, geheimhoudingsplicht…
Je kan de wetgeving hier alvast bekijken.