Vrijwilligersloket

Clement Cartuyvelsstraat 12
3800 Sint-Truiden

0496 27 55 83
Vandaag Open op afspraak.
Morgen Gesloten.

Wat doen we?

Bij het lokaal bestuur zijn heel wat vrijwilligers aan de slag. Zij leveren mooi werk binnen de verschillende diensten, naargelang hun eigen interesses. Het werk van de vele vrijwilligers heeft een grote meerwaarde voor zowel de diensten, onze maatschappij, als voor de vrijwilliger zelf. Ook daarbuiten doen heel wat organisatie beroep op vrijwilligers.

Met het vrijwilligersloket creëert de stad één centraal aanspreekpunt voor al wie met vrijwilligerswerk te maken heeft. Zowel kandidaat-vrijwilligers en vrijwilligers als private vrijwilligersorganisaties en de diensten van de Stad kunnen er terecht voor matching, informatie, advies en ondersteuning.

Waarvoor kan je bij ons terecht?
Sint-Truiden heeft een samenwerkingsverband aangegaan met ‘Give a Day’, een digitaal vrijwilligersplatform waar mensen (vrijwilligers) en organisaties elkaar op een betere manier kunnen vinden. Via deze website zou het mogelijk zijn om vraag en aanbod van mogelijk vrijwilligerswerk in Sint-Truiden zichtbaar en bekend te maken. Dit platform maakt het tevens mogelijk om mensen te matchen op basis van hun talenten en mogelijkheden.

Maak eenvoudig je organisatieprofiel of vrijwilligersprofiel aan. Hoe?
Burgers kunnen eenvoudig op zoek gaan naar hun ideale vrijwilligerswerk en organisaties kunnen zich in 5 minuten registreren.
1. Registreer je organisatie op het online platform.
2. Deel eenvoudig je profiel en vacatures via je eigen online kanalen. 

Regelgeving i.v.m. vrijwilligerswerk
Bij het vrijwilligersloket krijg je ook een antwoord op een aantal praktische vragen, zoals wat met verzekeringen, je rechten en plichten, geheimhoudingsplicht…
Je kan de wetgeving hier alvast bekijken.