Vragen? Bel met ons ContactCenter op 011 70 14 14.

vrijdag 13 maart 2020

Naar aanleiding van het nationale rampenplan van de federale regering voor de bestrijding van het coronavirus neemt de veiligheidscel van de stad Sint-Truiden in uitvoering van het rampenplan ook enkele extra maatregelen en brengt ze duidelijkheid rond de genomen beslissingen.

Het sociale leven in de stad ligt even stil. We begrijpen dat de nieuwe maatregelen dan ook voor ons allemaal een grote impact hebben. Maar op dit moment is het het allerbelangrijkste dat we goed voor elkaar en voor onszelf zorgen.  

Laatste stand van zaken van alle maatregelen
Ben je op zoek naar een laatste stand van zaken van alle maatregelen? Raadpleeg dan deze website van de Federale Overheid.

Het volledige overzicht van de vertaling van de maatregelen in Sint-Truiden vind je hier.
 

Openbare diensverlening
De openbare dienstverlening blijft maximaal gegarandeerd.  Ook de reguliere werking van de brandweer en de lokale politie zijn verzekerd.  Alle hulpverleners zijn op dit ogenblik druk in de weer om iedereen de beste zorgen te bieden. Voor veel ouderen zijn zij op dit ogenblik het belangrijkste en enigste aanspreekpunt.

De stad Sint-Truiden beschikt over een contactcenter, dat bereikbaar is via 011 70 14 14 of info@sint-truiden.be van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 16u en op zaterdag van 9u tot 12u.

Aan de burgers wordt gevraagd om vooraf altijd contact op te nemen met het contactcenter. In het klantencontactcenter wordt bekeken op welke manier de burger kan verder geholpen worden. De medewerkers van het contactcenter zullen hiervoor maximaal een beroep doen op de andere diensten. 

Welke extra initiatieven neemt het lokaal bestuur van Sint-Truiden?

  • Voor risicogroepen wordt er een boodschappendienst georganiseerd voor levensnoodzakelijke middelen. Wie hierop een beroep wil doen, kan contact opnemen met het contactcenter 011 70 14 14
  • De lokale politie schakelt de wijkinspecteurs om alle verdachte en problematische situaties te melden.
  • Aan de verschillende buurtcomités wordt gevraagd om een signaalfunctie op te nemen voor kwetsbare groepen. Het stadsbestuur roept iedereen op om te allen tijde een oogje in het zeil te houden en waakzaam te zijn voor mensen in moeilijkheden. Alle gevallen kunnen gemeld worden aan het klantencontactcenter.

 

Wil je zelf helpen?
Ook jij kan hierin je steentje bijdragen. Ben je ongerust over iemand in je omgeving, heb je weet van alleenstaande ouderen, neem telefonisch contact met hen op. Ga na of ze hulp of ondersteuning nodig hebben. Is dat zo, meld het dan bij het contactcenter 011 70 14 14.

Klantencontactcenter