Vlaanderen Muziekland XL

donderdag 14 juli 2016

Op woensdag 20 juli vindt in Sint-Truiden de allereerste editie plaats van ‘Vlaanderen Muziekland XL’. Aan de vooravond van de nationale feestdag is de Grote Markt het decor van dit gloednieuwe gratis festival gebaseerd op het gelijknamige ‘Eén’-programma. Dat deed vijf jaar lang tal van Vlaamse steden aan en lokte in totaal ruim 150.000 bezoekers. ‘Vlaanderen Muziekland XL’ is een organisatie van LIVE Entertainment, waaraan Sint-Truiden graag meewerkt.

Jens – winnaar van ‘The Voice Kids’ – trapt om 18u30 de feestavond op gang. Bart Kaëll neemt vanaf 19u20 over. Wanneer Clouseau om 20u30 aantreedt, gaat het dak er helemaal af. Als afsluiter is er om 23u een spectaculair optreden van Milk Inc. Geena Lisa praat de liveconcerten aan elkaar.

Praktisch

Tijdens ‘Vlaanderen Muziekland XL’ wordt de Grote Markt vanaf 17u30 afgebakend als evenementenzone. Die is enkel bereikbaar langs vier in- en uitgangen. Die situeren zich ter hoogte van de Luikerstraat, de Stapelstraat/Clockemstraat, het Minderbroedersplein en de Zoutstraat/Groenmarkt.

Personen die de evenementenzone betreden, worden vooraf gecontroleerd door de security. De lokale politie is op en langs het terrein aanwezig om toe te zien op de naleving hiervan. Het is verboden om rugzakken mee te nemen binnen de evenementenzone. Handtassen dienen spontaan geopend te worden. Het einde van ‘Vlaanderen Muziekland XL’ is voorzien omstreeks 0u30.

afbeelding Clouseau