Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TEGELWIPPEN: WIJ DOEN MEE!

Onthard zoveel mogelijk in jouw (voor)tuin en help Sint-Truiden aan de winst. 

Het kampioenschap loopt tot en met 31 oktober 2023. Tijdens die periode doen we extra ons best om Vlaanderen zoveel mogelijk te ontharden, samen met andere gemeenten. Maar het is natuurlijk een wedstrijd. En wij willen graag winnen.

Strijd je graag mee aan de winst? Vervang dan steen in jouw tuin door gras, bloemen of bomen. Neem een foto van de werken. En laat online weten hoeveel tegels je uit jouw (voor)tuin wipte via de tegelteller. De jury van het kampioenschap houdt de scores van elke stad goed bij. Lees de spelregels van het kampioenschap zeker nog eens na. 

Om jou op de ontharde weg te helpen, verzamelden we tips en informatie. Doorheen het jaar zorgen we ook voor extra acties die je kunnen helpen bij het ontharden van jouw (voor)tuin. Lees er hier meer over

Door zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemen, bomen of geveltuinen, beschermen we Sint-Truiden beter tegen de klimaatveranderingen. Ook wij denken tijdens stadsvernieuwingsprojecten goed na waar we kunnen ontharden. Ons grootste onthardingsproject is dat van de Veemarkt.

Gerelateerde items

Naar top