Vernieuwd toeristisch kantoor op Grote Markt nog toegankelijker voor personen met een handicap

dinsdag 10 april 2018

De restauratie van het historische stadhuis viel helemaal in haar plooi. Op dinsdag 10 april huldigde het stadsbestuur van Sint-Truiden het vernieuwde toeristisch onthaalkantoor feestelijk in. De voorbije maanden zijn er verbeteringswerken uitgevoerd. De benedenverdieping is nu nóg mooier en - vooral - vlotter toegankelijk voor inwoners en bezoekers met een handicap.

Het oud stadhuis is één van de mooiste monumenten van de hoofdstad van Haspengouw. Het gebouw in zijn huidige vorm dateert van de 18de eeuw. Sinds de jaren negentig zijn er - over meerdere fases - allerlei verfraaiingswerken aan uitgevoerd. Die herinrichting is nu volledig afgerond. In 2016 liep de renovatie van de buitengevel op haar eind. In datzelfde jaar werd ook de statige bovenverdieping ingehuldigd. Sindsdien vindt de gemeenteraad er plaats en kunnen koppeltjes er ook opnieuw trouwen. De benedenverdieping kreeg tussen 2011 en 2013 al een opknapbeurt. Na enkele jaren drongen zich weer een aantal verbeteringswerken op. Ook die zijn nu helemaal klaar.

Geen niveauverschillen en rolstoelvriendelijk
Het gaat vooral om aanpassingswerken aan de vloeren. Bepaalde niveauverschillen werden weggewerkt. De benedenverdieping van het stadhuis doet dienst als toeristisch kantoor. Dat is voor mensen met een handicap nu nóg toegankelijker. Daarom werd ook een aparte infobalie voorzien op maat van rolstoelgebruikers. Verder zijn er ook een aantal verfraaiingswerken uitgevoerd. Zo kreeg het kantoor onder meer een nieuw likje verf.

Contact
Het vernieuwde toeristisch kantoor in het oud stadhuis op de Grote Markt is alle dagen open van 9u tot 17u. Inwoners en bezoekers kunnen er terecht voor inlichtingen op maat, om activiteiten te reserveren of om een leuk souvenir te kiezen uit het uitgebreide arrangement in de toeristische shop. Meer info via 011 70 18 18, info.toerisme@sint-truiden.be of www.toerisme-sint-truiden.be.

Meer info?

Vernieuwd toeristisch infokantoor