Verkeersmaatregelen Rally van Zuid-Limburg

donderdag 10 november 2022

Op 12 en 13 november 2022 organiseert Top Speed Rallyclub Haspengouw de Rally van Zuid-Limburg op het grondgebied van Gingelom, Borgloon, Berloz en Sint-Truiden. Voor dit evenement zijn aangepaste verkeersmaatregelen nodig.

Op zaterdag 12 november vinden de vrije verkenningen met gewone wagens aan gematigde snelheid plaats en op zondag 13 november zal de rally worden gereden.

Op zondag 13 november 2022 geldt volgende verkeersregeling:

  • alle wegen van de KP's op grondgebied Sint-Truiden dienen volledig parkeer- en verkeersvrij (uitgezonderd voor de rallywagens) te zijn van 5u tot 21u:
    • KP 1 Gelmen: Gudderstraat, Toekomstlaan, Romeinseweg, Steendaelweg, Steendaelstraat, Nattenaerd, Romeinseweg, Tomstraat, Tweede Rijkelsebaan, Hoogbeek, Eerste Rijkelsebaan, Tomstraat, Boekhuishofweg, Tomveld, Eerste Rijkelsebaan, Hemelrijk, Romeinseweg.
    • KP 2 Kerkom: Kerkom-Dorp, Sint-Truyensweg, Kerkomstraat, Paerdedelweg, Op de Wiegaardweg, Sint-Truyensweg, in de Ketelweg, Borloweg, Wanstraat, Mielenstraat, Nieuwstraat, het gravenweg, Cicindriaweg.
  • Bijkomend is er een parkeerverbod: KP 1 - Romeinseweg: gedeelte tussen Luikersteenweg en Hemelrijk.

Op alle wegen behoren de rijbaan en een weerszijden langsliggende strook van minimaal 10 meter (m), alsmede alle grasbermen en grachten tot verboden zones voor de toeschouwers.

Op de posten waar publiek is toegelaten, dient dit te worden beperkt tot de niet-gevaarlijke zone van het kruispunt. Er zijn geen specifieke publiekszones voorzien. Op de kruispunten strekken de verboden zones zich uit tussen perimeters van 30 m vóór de uitrijzone, 50-80 m in de uitrijzone, en 50-80 m in de wegrijzone.

rally