Veilige fietspaden voor Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden

Startdatum: 16-08-2023

Stratenplan

Hasseltsesteenweg 97, 3800 Sint-Truiden

De komende weken start Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Hasseltsesteenweg (N722). We maken het stuk vanaf vlak voor de rotonde in Melveren tot aan Ecobeton verkeersveiliger. De focus ligt op fietsverkeer en een opwaardering van het openbaar vervoer. Rioolbeheerder Fluvius legt gescheiden riolering aan voor duurzaam waterbeheer. De nutsmaatschappijen werken vanaf maandag 21 augustus tot de jaarwisseling, zodat de eigenlijke aanleg van de fietspaden kan starten begin 2024.

Werken in Sint-Truiden

AWV vernieuwt de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden en de Steenweg in Alken, in totaal een traject van zo’n 11 km dat gefaseerd – verspreid over een aantal jaren - wordt aangelegd: 

  • Er komen nieuwe brede en comfortabele fietspaden en beveiligde oversteekpunten die de veiligheid voor fietsers verhogen. 
  • De rijweg wordt deels vernieuwd in asfalt. 
  • Door een poorteffect (een aangepast wegprofiel met middeneiland en asverschuiving) ter hoogte van de beek moeten bestuurders van gemotoriseerd verkeer hun snelheid automatisch aanpassen.  
  • Nieuwe bushaltes verhogen het comfort en de toegankelijkheid voor de gebruikers van het openbaar vervoer. Ze zijn uitgerust met een schuilhuisje, afvalbak en fietsenstalling. 
  • Fluvius voorziet gescheiden riolering voor een duurzamer waterbeheer.

Aansluitende werken in Alken

Steenweg Alken: nutswerken kruispunt Onze-Lieve-Vrouw-straat / Stationsstraat

Ook in Alken start AWV met de eerste voorbereidende werken. Vanaf maandag 7 augustus wordt de grens van het openbaar domein uitgezet op de Steenweg ter hoogte van het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouw-straat / Stationsstraat. Twee weken later start Proximus met de verplaatsing van zijn kabels. 
 
De startdatum van de effectieve werken in Alken is onder meer afhankelijk van wanneer de procedures van grondverwervingen en omgevingsvergunning worden afgerond. Voor de vrijliggende fietspaden en asverschuivingen van de rijweg, moet AWV plaatselijk het openbaar domein verbreden. Daarom verwerft het Vlaanderen stukken privédomein. Die procedure zit in de laatste fase. 

Laatste wijziging: donderdag 17 augustus 2023 om 09u27

Contactpersoon

mobiliteit.openbaardomein@sint-truiden.be

Alle info over de Truiense projecten vind je op www.wegenenverkeer.be/sint-truiden

Nog vragen? Contacteer de omgevingsmanager via 0465 09 40 84 (tijdens de kantooruren) of bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.

Naar top