Van afval tot grondstof, een uniek concept

dinsdag 12 januari 2021

Stad Sint-Truiden, Kringloopwinkel OKAZI en Limburg.Net willen tegen het najaar van 2022 starten met de exploitatie van een ECO-park.

Het ECO-park Sint-Truiden combineert het hergebruik van goederen van Kringloopwinkel OKAZI en de inzameling en verwerking van afval van het recyclagepark. Het zal een modern en slim park zijn waar iedereen,
ook bedrijven, terecht kunnen met hun goederen. Het heeft als doel zo veel mogelijk goederen en afval ter plaatse te recycleren.

Deze samenwerking tussen de stad Sint-Truiden, Kringloopwinkel OKAZI en Limburg.Net biedt mogelijkheden voor het hergebruik van goederen en oplossingen voor het verwerken van
afval.

Het is een unieke kans om op één site zowel het hergebruik van goederen als de recyclage van goederen te bundelen. Met deze vernieuwende manier van samenwerken kunnen we innovatieve oplossingen aanreiken die de afvalberg verkleinen. De realisatie van het plan neemt maximaal twee jaren in beslag zodat de exploitatie van het ECO-park ten laatste in het najaar van 2022 kan starten, als alle parameters voor de 3 partijen stad Sint-Truiden, Kringloopwinkel en Limburg. net vervuld kunnen worden.

Alle inwoners en bedrijven zullen vanaf dan met hun goederen op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier op 1 centrale site terecht kunnen: ECO-park Sint-Truiden.

Ecopark Sint-Truiden