Van 4 tot 10 oktober is het week van de handhaving!

woensdag 6 oktober 2021

Van 4 tot 10 oktober is het weer de ‘Week van de handhaving’. Tijdens die week zetten alle handhavers extra in op acties tegen sluikstort en zwerfvuil. Het opruimen daarvan kost handenvol geld, dat veel nuttiger kan besteed worden. En ook de impact op het milieu is niet te onderschatten. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in afval, of koeien die blikjes opeten. Alle zwerfvuil en sluikstort is bovendien verloren voor recyclage.

Ook in Sint-Truiden worden diverse acties ondernomen. Zo zal de lokale politie extra controle uitvoeren, ook onze gemeenschapswachten houden deze week een extra oogje in het zeil. 

Hoog tijd voor actie dus! Gelukkig geraken we samen al een heel eind. Ben je onderweg en is er geen vuilnisbak in de buurt? Gooi je afval thuis in de vuilbak.

Naar het recyclagepark? zorg er dan voor dat je afval correct gesorteerd is, de parkwachters zullen hierop deze week zeker toezien. Breng je het afval met de aanhangwagen? Dek deze goed af zodat er onderweg niets kan wegwaaien. 

De ‘Week van de handhaving’ is een initiatief van de OVAM, Fost Plus en VVSG.

Meer informatie over de handhavingsweek vind je op deze website.

Meer info?

Handhavingsweek Sint-Truiden