Tickets Trudofeesten vanaf nu te koop

woensdag 24 april 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september zijn er opnieuw Trudofeesten. Hoogtepunt is het massaspektakel, een musical met speciale effecten en een gerenommeerde cast en crew. Tickets zijn nu al te koop op www.trudofeesten.be. Daar kan lokaal talent zich ook kandidaat stellen om in de productie te figureren.

Tijdens het weekend van 21 en 22 september is het stadscentrum van Sint-Truiden het decor van een stadsfestival ter ere Sint-Trudo. Met deze herdenkingsfeesten honoreert de stad om de zeven jaar haar stichter, een symbolische traditie die terugvoert tot het jaar 1893.

Massaspektakel
Deze editie kunnen bezoekers twee dagen lang genieten van straattheater, tentoonstellingen en optredens. Blikvanger is de Trudomarkt, waar streekproducenten hun artikelen voorstellen en lokale culturele verenigingen hun werking presenteren. Dit alles brengt het publiek perfect in de stemming voor de absolute apotheose ’s avonds: het massaspektakel.

Het massaspektakel vindt plaats op de Grote Markt, zowel zaterdag 21 als zondag 22 september. Aan de hand van een musical met speciale effecten wordt hierbij het leven van Trudo verrassend en magisch gereconstrueerd. Het resultaat is een onvergetelijke totaalbeleving voor zowel jong als oud.

Het verhaal
De stad Sint-Truiden komt hiervoor met een eigen verhaal, gebaseerd op de stichter van de stad en zijn mirakels. Waar mogen bezoekers zich aan verwachten? Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte, vervult Trudo hier zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ‘verstoord’ door Amélia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht doorheen zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.

Ervaren productiecrew
Voor het massaspektakel wordt een beroep gedaan op een ervaren productieploeg, die het geheel in goede banen moeten leiden. Hannes Vandersteene, bekend van de Ketnet-reeks GoGoGo neemt de regie voor zijn rekening. Hij wordt hiervoor bijgestaan door Truienaar Frank Nijssens, die zijn sporen al verdiende in het lokale toneelcircuit en als leerkracht in de Academie Haspengouw. Matthew Michel, onder andere bekend van Ghost Rockers en zijn acteerwerk in de musical Spamalot, is verantwoordelijk voor de choreografie. De zangers worden begeleid door ‘vocal coach’ Goele De Raedt, die al meerdere musicalproducties op haar palmares heeft staan. Fonny De Wulf, componist van soundtracks en de muziek van Flikken en Windkracht 10, verzorgt de muziek.

Bekende cast
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Christophe Elen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden en Yanni Bourguignon. Rasechte Truienaar en acteur Christophe Elen neemt de rol van Sint-Trudo voor zijn rekening. Ilse La Monaca (De Buurtpolitie) speelt de moeder van Amélia. Helle Vanderheyden, beter bekend als Prinses Iris in Prinsessia en als Martha in de Kotmadam, zal op het podium schitteren als Marie-Angelique, maîtresse van Lodewijk XIV, die als historisch figuur ook verbonden is met de geschiedenis van de stad. Yanni Bourguignon, acteur uit de populaire Vlaamse soap Familie, zal te zien zijn als Cornelis, poortwachter van de stad Sint-Truiden en tegelijk musicus/romanticus. Goele De Raedt zal ten slotte de openingsceremonie van dit alles in goede banen leiden.  

Lokaal talent
Truienaren die zich geroepen voelen om mee op het podium te schitteren tijdens het als danser of figurant, kunnen zich hiervoor nog tot en met 10 mei registreren via www.trudofeesten.be.

Tickets vanaf nu beschikbaar
Truienaren en bezoekers die er graag bij zijn, kunnen nu al tickets reserveren. Er zijn kaarten te koop voor onoverdekte zitplaatsen op het plein of zitplaatsen op de overdekte tribune. Reserveren kan op www.trudofeesten.be, bij de UiTbalie (Capucienessenstraat 8) of telefonisch via 011 70 17 00. Staanplaatsen voor het podium zijn gratis, maar om alles in goede banen te leiden, moeten deze ook vooraf gereserveerd worden.

Jaaractiviteiten
Bovenop het massaspektakel trok de stad Sint-Truiden 55.000 euro uit voor de ondersteuning van kwalitatieve projecten of activiteiten die een duidelijke link hebben met Sint-Trudo of het DNA van Sint-Truiden. Na een tweede subsidierondes werden 18 lokale projecten en activiteiten gehonoreerd. Deze activiteiten vinden plaats tussen april en november 2019.

Meer info?

afbeelding cast trudofeesten