#Tankjewel! Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen

zaterdag 10 december 2016

Van 10 tot 18 december is het de Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen. We willen we je dan kennis laten maken met Clean Power voertuigen.

De stad van de toekomst is vooral een duurzame stad. Sint-Truiden streeft daarom naar een evenwicht tussen CO2-reductie, rationeel energiegebruik en economische haalbaarheid. Bij de vernieuwing van het wagenpark hebben we daarom resoluut gekozen voor hybride, elektrische of aardgasvoertuigen en het installeren van elektrische oplaadpalen. We willen daarom het voorbeeld geven aan inwoners en lokale bedrijven om te kiezen voor duurzaam vervoer.

Dankzij de vernieuwing van ons wagenpark door 22 elektrische auto's, won de stad Sint-Truiden op 2 juni 2016 de Publica Award voor meest duurzame overheidsopdracht op het salon van de beleidsmakers in Brussel. Sint-Truiden en kaapte ze met de vernieuwing van haar wagenpark door elektrische auto’s ook één van de tien klimaatprijzen weg op de Klimaattop van de Vlaamse overheid.

Omdat we als stad ook een voorbeeldfunctie vervullen willen we graag de burger tijdens deze  themaweek mee betrekken met de mogelijkheden die duurzaam en energiezuinig vervoer bieden. Daarom is het mogelijk om op woensdag 14 en vrijdag 16 december 2016 van 08u tot 17u GRATIS proef te rijden met één van de elektrische voertuigen uit onze pool. Deze wagens (Renault Zoë) worden tijdens de kantooruren gedeeld gebruikt door de werknemers van het stadskantoor.

Wil je zelf met zo een elektrische wagen rijden? Schrijf je dan in bij de dienst Mobiliteit (info.mobiliteit@sint-truiden.be). Je kan telkens inschrijven voor een testrit van een uur en dit om 8u, 9u, 10u, 11u, 13u, 14u, 15u en 16u. Vermeld bij je inschrijving de dag en uur waarop je graag een testrit zou willen maken. De dienst Mobiliteit contacteert je nadien om je inschrijving te bevestigen of eventueel aan te passen naargelang de vraag.

Om een testrit te kunnen maken, moet je beschikken over een geldig Belgisch rijbewijs en niet veroordeeld zijn tot het vervallen van het recht tot sturen.

Meer info?

Afbeelding Nieuws Sint-Truiden #tankjewel