Storing watertoevoer - laatste update 14 december om 16u

zondag 13 december 2020

LAATSTE UPDATE 14 december 2020 om 16u: Iedereen heeft weer water.

14 december 2020 om 13u: bericht van De Watergroep: Het waterlek is gelokaliseerd, nabij het oude slachthuis. De Watergroep is nu gestart met de graafwerken. De kapotte leiding wordt afgekoppeld en uit dienst genomen. Ondertussen wordt er hard gewerkt om ook de laatste 2 klanten die nog zonder water zitten, het café en de frituur, zo snel mogelijk weer van water te voorzien.

#waterlek #DeWatergroep

14 december 2020 om 04u: Goed nieuws! Het waterlek is gevonden en situeert zich in de buurt van de veemarkt. Vanaf deze morgen 6u zal bijna iedereen terug water hebben, met uitzondering van enkele bewoners in de Speelhoflaan. De stad zoekt samen met de Watergroep naar een tijdelijke oplossing voor hen. Met grote dank aan de medewerkers van De Watergroep voor de zoektocht en jullie allen voor het begrip.

13 december 2020: Zondagnamiddag zijn Sint-Truiden en de deelgemeenten: Gorsem, Runkelen, Wilderen, Duras, Velm zonder water gevallen. Een waterlek ligt aan de basis van het probleem. Toch is het door de duisternis bijzonder moeilijk om het lek op te sporen. Door het afsluiten van verschillende zones probeert de Watergroep na te gaan waar het lek zich bevindt. Dit kan enige tijd duren. 
De Watergroep en de stad Sint-Truiden volgen de situatie op de voet. Als er geen oplossing is, zal er morgen gestart worden met waterbedeling. Volg hier alle updates.

Storing watertoevoer