Stedelijk informatieblad

Het stadsmagazine van Sint-Truiden is een gratis maandblad van het lokaal bestuur voor alle inwoners van Sint-Truiden en deelgemeenten. Het stadsmagazine bevat ook leesvoer voor de ‘gebruikers' van de stad (pendelaars, studenten, shoppers, dagtoeristen ...). Het stadsmagazine telt ongeveer 40 pagina's en verschijnt elke maand (behalve augustus) en valt telkens aan het begin van de nieuwe maand in de bus. In totaal worden 21.372 exemplaren bedeeld. BD myShopi bezorgt in elke Truidense brievenbus een stadsmagazine.

 

Voorwaarden
Stadsmagazine Sint-Truiden houdt ruimte vrij voor volgende berichtgeving:
- Officiële en principiële beslissingen en goedkeuringen van het schepencollege en de gemeenteraad die de burger aanbelangen
- Informatie van andere publieke overheden en instanties, nuttig om weten voor de lezer, en bij voorkeur vertolkt/vertaald door een lokale actor (expert, autoriteit, ervaringsdeskundige ...) of op zijn minst gelinkt aan het lokale
- projecten en initiatieven van derden op voorwaarde dat er een duidelijk samenwerkingsverband is met Stad Sint-Truiden.

 

Wat niet in het stadsmagazine komt
- Primeurs, want die zijn bestemd voor de lokale media
- Privé-initiatieven
- Sponsoring en advertenties

 

Aanvragen
Een onafhankelijke redactieraad met communicatie-antennes uit het lokaal bestuur Sint-Truiden bepaalt de onderwerpen, invalshoeken en aanpak van de artikels. De raad komt elke maand samen om de inhoud van het komende stadsmagazine te bepalen. Bij elke editie streeft de redactie een mix van onderwerpen na. Hierbij houdt de raad alle mogelijke doelgroepen (jong, oud, cultuurminded, sportminded ...) voor ogen. Bezorg je suggestie via e-mail aan stadsmagazine@sint-truiden.be. Als je bericht wordt opgenomen, krijg je via e-mail een berichtje.

Redactie Stadsmagazine
Kazernestraat 13
3800 Sint-Truiden
België

011 70 15 51
stadsmagazine@sint-truiden.be

Hieronder kan je het stadsmagazine digitaal raadplegen.