Sta jij af en toe je plaatsje af voor een zorgverlener?

maandag 10 mei 2021

Om het dokters, thuisverplegers en andere zorgverstrekkers gemakkelijker te maken om een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt te vinden, voerde de stad Sint-Truiden begin deze maand het systeem van zorgparkeren in. Dit systeem is een aanvulling op de bestaande parkeerkaart voor paramedische beroepen. Sta jij af en toe je plaatsje af voor een zorgverlener?

Via het systeem van zorgparkeren kunnen zorgverstrekkers tussen 8u en 20u gebruik maken van zones op het openbaar domein of een gedeelte van een privédomein, zoals een oprit of ruimte voor een garagepoort als parkeerplaats.

Ruimte ter beschikking stellen
Burgers die zelf ruimte ter beschikking wensen te stellen als parkeerplaats kunnen zich hier registreren. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverstrekkers hier gedurende de ganse week gratis parkeren op de tijdstippen die de bewoner zelf aangeeft. Na de registratie op de website ontvangt hij een sticker die hij bijvoorbeeld op zijn brievenbus of garagepoort moet kleven. Zo kunnen zorgverstrekkers die houder zijn van een zorgparkingkaart gebruik maken van deze inrit of parkeren voor de poort van deze burger die zijn ingang ter beschikking stelt voor zorgverstrekkers.

Zorgparkeerkaart
Om gebruik te kunnen maken van deze ‘zorgparkings’ moeten zorgverleners een zorgparkeerkaart aanvragen bij de Parkeerwinkel. Deze kaart is gratis en één jaar geldig. Enkel zorgverleners die beschikken over een RIZIV-nummer of een inschrijvingsbewijs uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap komen in aanmerking. Bij het parkeren wordt de zorgparkingkaart zichtbaar voorgelegd achter de voorruit van de wagen samen met de blauwe parkeerschijf voor maximum 45 minuten na elkaar. Op de parkeerkaart wordt naast de naam van de zorgverlener ook het gsm-nummer weergegeven. Zo is de gebruiker tijdens het gebruik van de inrit altijd bereikbaar voor de aanbieder.

Meer info?

Zorgparking Sint-Truiden