Sporten in groep mits voorafgaande aanvraag en met naleving van de maatregelen

Sinds 18 mei is het weer mogelijk om in clubverband te sporten. Dit kan met maximaal 20 personen onder begeleiding van een verantwoordelijke. Hierbij moeten altijd de afstandsregels gerespecteerd worden.

De atletiekpiste en het kunstgrasveld van het sportcentrum Tuinwijk te Nieuw Sint-Truiden zijn dan ook opnieuw in gebruik.

Concreet betekent dit dat zowel de atletiektrainingen op de piste van Nieuw Sint-Truiden als de lessen die plaatsvinden in open lucht in kleine groepjes van maximum 20 personen inclusief begeleider en lesgever, opnieuw kunnen plaatsvinden. Dit mits naleving van de afstandsregels en zonder gebruik te maken van voorzieningen zoals douches of cafetaria. De dienst sport houdt hierop toezicht en er wordt controle gedaan op de naleving van de voorwaarden. Alle voorwaarden rond sportbeoefening kan je terugvinden op deze website.

Particuliere sportaanbieders
Verder is er een mogelijkheid uitgewerkt om ook particuliere sportaanbieders hun activiteiten te kunnen organiseren. Ook zij kunnen , na goedkeuring van de stad, lessen en sportmomenten aanbieden in openlucht en uitsluitend voor contactloze sporten.

Verplichte aanvraag
Om sportlessen van verenigingen of private aanbieders (zoals yoga, turnen, seniorengym, …) mogelijk te maken, worden ze tijdelijk toegestaan op het openbaar domein. Zo kunnen activiteiten die nu tijdelijk georganiseerd worden door erkende sportverenigingen of sportinstructeurs in het stadspark of op het grasveld van het Speelhof of bij slecht weer onder de Veemarkthallen plaatsvinden. Deze activiteiten moeten vooraf aangevraagd worden bij de dienst sport en goedgekeurd zijn. 

Alle sportactiviteiten, zowel op openbaar domein en in de openlucht sportinfrastructuur, dienen aangevraagd te worden bij de dienst sport op volgend emailadres:  reservatie.sport@sint-truiden.be. Activiteiten kunnen pas plaatsvinden na goedkeuring van de aanvraag. De afhandeling hiervan zal vlot gebeuren.