Sportcomplexen stad Sint-Truiden opnieuw open

dinsdag 9 juni 2020

De sportcomplexen van de stad Sint-Truiden zijn sinds maandag 8 juni opnieuw open voor clubs en particuliere aanbieders. Met die beslissing volgt het stadsbestuur de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad. Reservaties kunnen opnieuw aangevraagd worden bij de Dienst Sport.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken werden in maart alle sportcomplexen gesloten. Na wekenlang tanden bijten, kregen de sportclubs onlangs opnieuw groen licht om hun werking terug op te starten in openlucht. Dit mits naleving van specifieke voorwaarden. Na de versoepelingen die de Nationale Veiligheidsraad aankondigde op 3 juni, wordt het nu ook terug mogelijk om binnen te sporten. De stad Sint-Truiden besliste dan ook om alle sportcomplexen terug te openen.

Zowel outdoor als indoor blijft het belangrijk om bepaalde regels te volgen. Zo moeten sporten in georganiseerd verband plaatsvinden, zoals in een club of vereniging en in een groepen van maximum 20 personen. Er moet steeds een trainer of een meerderjarige toezichter aanwezig zijn. Fysiek contact is verboden, een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon moet gerespecteerd blijven. Min 12-jarigen moeten de afstandsregels niet respecteren. Zij mogen opnieuw vrij spelen en sporten.

We zijn enthousiast dat ook onze sportclubs stilaan terug hun normale werking kunnen opstarten. Toch vragen we aan alle sporters om de opgelegde richtlijnen te blijven volgen. Iedereen die gebruik maakt van onze complexen zal hierover voldoende geïnformeerd worden en onze medewerkers zullen de nodige controles uitvoeren. Met een circulatieplan en ontsmettingszuilen zorgen we in onze complexen voor extra preventieve maatregelen. De kleedkamers en douches blijven voorlopig uit voorzorg gesloten.

Buiten sporten blijft mogelijk
Buiten sporten in groep was al terug mogelijk sinds 18 mei. De stad Sint-Truiden bood clubs, verenigingen en particuliere aanbieders de mogelijkheid om te sporten in openlucht op openbaar domein. Dit blijft voorlopig mogelijk.

Het sporten op verschillende openluchtsites wordt als erg positief ervaren. Daarom blijven we deze mogelijkheid voorlopig aanbieden en we zien er nauw op toe dat de sporters geen overlast veroorzaken voor de buurt. Het initiatief zal op regelmatige tijdstippen geëvalueerd worden,” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Wil je sporten in een van de sportcomplexen van de stad Sint-Truiden, of wil je toch graag sportlessen aanbieden op openbaar domein? dan moet je altijd eerst reserveren via reservatie.sport@sint-truiden.be. Via reservering.sint-truiden.be kan je de stedelijke sportcomplexen ook online reserveren.  

Meer info?

Heropening sportcomplexen