Sint-Truiden schenkt 3.500 kinderkledingstukken aan het goede doel

donderdag 23 januari 2020

‘Lichtjes in het Park’, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was weer een succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld over organisaties die de kledingstukken zullen bezorgen aan ouders voor wie het financieel niet zo voor de dag gaat.

Vlak voor Kerst vond in het stadspark van Sint-Truiden de tweede editie plaats van ‘Lichtjes in het Park’. Het familie-event bracht inwoners samen rond allerlei gezellige activiteiten. Bezoekers werden ook aangespoord om warme kinderkleding mee te brengen. Die oproep vond massaal gehoor.

In totaal hebben we meer dan 3.500 kledingstukken ingezameld. Dat is ruim drie keer zoveel dan vorig jaar. Dat is een ongelofelijke opbrengst. Donderdag 23 januari heeft het stadsbestuur alle ingezamelde kleding overgedragen aan zes lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt, zodat in onze stad deze winter geen enkel kind in de kou blijft staan.

Habbekrats, Fedasil, team Hope, Onder Ons, de kringwinkel en Masala namen ieder een gedeelte van de verzamelde kleding in ontvangst. Ouders die het minder breed hebben, kunnen er aankloppen om hun kinderen toch warm in te duffelen.

Meer info?

afbeelding opbrengst 'Lichtjes in het Park'