Sint-Truiden krijgt groot deel van Vlaamse investeringssubsidie voor zwembadprojecten

vrijdag 28 april 2017

Voor de bouw van een zwembadcomplex op Sint-Pieter krijgt het stadsbestuur 888.000 euro uit de subsidiepot van de Vlaamse overheid.

In de komende periode gaat Sint-Truiden op zoek naar partners om het project op het terrein te realiseren, zodat het nieuwe zwembad tegen 2020 gebruiksklaar is.

Sint-Truiden zal een nieuw zwembad bouwen op Sint-Pieter. Ook de sporthal en de recreatiesite worden vernieuwd. Dit kadert binnen een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het woongebied Sint-Pieter. Deze zone, aan de rand van het stadscentrum, wordt de komende jaren fors opgewaardeerd

Maximale subsidie
Vorig jaar diende het stadsbestuur voor de financiering van het zwembad een lijvig onderbouwd subsidiedossier in bij de Vlaamse overheid. Dat maakte 10 miljoen euro vrij voor de bouw en renovatie van zwembaden over het Vlaamse grondgebied.

Op vrijdag 28 april maakte Vlaams minister Muyters zijn eindoordeel bekend. Hieruit blijkt dat Sint-Truiden net als de stad Roeselaere kan rekenen op een betoelaging van 888.000 euro, het grootste bedrag dat werd toegekend.

Meer info?

Sport Vlaanderen