Sint-Truiden investeert in slimme, digitale informatieborden

dinsdag 23 maart 2021

Onze digitale informatieborden zijn een nieuw communicatiemiddel om bewoners en bezoekers te informeren. Voor de realisatie van dit project sloot de stad Sint-Truiden een samenwerkingsovereenkomst af met S-LIM, de Limburgse coöperatieve vennootschap voor het uitrollen van slimme en digitale toepassingen.

Sint-Truiden wil op een innovatieve en kostenefficiënte manier communiceren met haar inwoners en bezoekers. Daarom werden digitale informatieborden op diverse locaties in de stad en in verschillende stadsgebouwen geplaatst die de huidige spandoeken en andere minder duurzame communicatiedragers in de toekomst kunnen vervangen. Hiervoor slaat de stad de handen in mekaar met S-Lim, Smart Region Limburg voor het uitrollen van slimme en digitale technologieën.

Op elk moment van de dag geven de schermen waardevolle informatie aan burgers, toeristen en voorbijgangers. Sensibiliseringscampagnes, vacatures, evenementen, crisiscommunicatie in noodsituaties,… allemaal wordt het snel en duurzaam via de digitale schermen gecommuniceerd. De dag van vandaag kan een moderne, slimme stad niet meer zonder die snelle, duurzame communicatie. We streven ernaar om sterke visuele campagnes via al onze kanalen gelijktijdig in te zetten en breed te verspreiden. Hierbij versterken de verschillende communicatiekanalen elkaar.

Uitgangspunt van het systeem is dat deze informatieborden dynamisch en centraal via een contentmanagementsysteem kunnen worden aangestuurd. In een latere fase zal men de schermen ook via ‘touch screen’ kunnen raadplegen. Het zal dan mogelijk zijn om de stadswebsite te raadplegen, afspraken te maken of om op een slimme kaart bezienswaardigheden, monumenten, oplaadpunten voor fietsen, parkeermogelijkheden,… op te zoeken.

Meer info?

Digitale schermen in Sint-Truiden