Sint-Truiden huldigt Doelman van het Jaar Simon Mignolet

maandag 27 januari 2020

Sint-Truiden organiseerde op maandag 27 januari een feestelijke huldiging voor Simon Mignolet. De van Brustem afkomstige voetbalster kreeg onlangs de prestigieuze titel van Doelman van het Jaar op de uitreiking van de Gouden Schoen. Dat liet zijn thuisstad niet onopgemerkt voorbijgaan.

Simon Mignolets professionele carrière startte ruim tien jaar geleden bij het Truiense STVV. Na enkele jaren werkte de doelwachter zich al internationaal in de kijker, wat in 2013 resulteerde in een overstap naar het iconische Liverpool. Twee jaar eerder vervoegde hij ook het nationale elftal.

Dit seizoen keerde hij naar zijn thuisland terug, om de goal te bewaken bij eersteklasser Club Brugge. Big Si imponeerde er meteen - hoe kan het anders - en leidde zwartblauw met tal van clean sheets meermaals mee naar de overwinning. Tijdens de award-show van de Gouden Schoenschoen was hij daarom voor iedereen een logische keuze als de nieuwe Doelman van het Jaar. 

Voor deze uitzonderlijke prestatie heeft het stadsbestuur Simon op gepaste wijze gehuldigd in het stadhuis op de Grote Markt. Hierbij kreeg de doelwachter van de gemeenteraad felicitaties aangeboden namens alle inwoners van zijn thuisstad. Simon mocht hierbij eveneens het gouden boek signeren, als blijvend eerbetoon aan zijn uitzonderlijke prestatie. Hij nam verder ook een geschenkje in ontvangst. En daar was vooral zijn viermaandenoude zoon Lex erg blij mee.

De stad schonk Simon een tuttertje met daarop het logo van STVV, de stedelijke voetbaltrots en de club waar het voor Simon eigenlijk allemaal begon. Het is een symbolisch en tegelijkertijd origineel cadeautje, waarmee de stad wil uitdrukken hoe fier ze wel is op haar sportambassadeur.

Meer info?

afbeelding huldiging Simon Mignolet