Sint-Truiden decor van nieuwste boek Toni Coppers

donderdag 9 mei 2019

Misdaadauteur en ereburger van de stad Sint-Truiden Toni Coppers stelde op donderdag 9 mei zijn nieuwste boek officieel voor in de Truiense bibliotheek die zijn naam draagt. Het verhaal van de thriller speelt zich voornamelijk af in zijn geboortestad Sint-Truiden. 

Toni Coppers woont nu al een tijdje in Deurne bij Antwerpen, maar draagt Sint-Truiden nog altijd een warm hart toe. Dat respect is wederzijds. Want in 2017 werd de stedelijke bibliotheek nog omgedoopt tot Bibliotheek Toni Coppers. Een jaar later volgde ook de benoeming tot ereburger.

Toen hij tot ereburger benoemd werd, beloofde Toni aan de Truienaren dat het plot van één van zijn volgende boeken zich in Sint-Truiden zou afspelen. Met zijn nieuwe publicatie Het vergeten meisje houdt hij woord. Het vergeten meisje uit de Liese Meerhout-reeks situeert zich grotendeels in en rond de hoofdstad van Haspengouw. Wanneer een auteur van zijn kaliber dat doet, is dat voor de stad de gedroomde stadspromotie. Het vergeten meisje ligt vanaf vrijdag 10 mei in de boekhandel en de Bibliotheek Toni Coppers. Daar wordt voor de gelegenheid ook een leeshoekje ingericht met verwijzingen naar de nieuwe thriller.
 

Aangenaam leven
Wat is het verhaal van de jongste Coppers? Wanneer wijkagente Camila Bonardo bij een routine-woningcontrole een bloedbad aantreft, slaagt ze er niet in haar collega’s te alarmeren. De dagen na haar lugubere ontdekking krijgt Camila de beelden niet uit haar hoofd. Haar therapeut stelt hypnose voor om te helpen bij de verwerking van het trauma. Als Camila tijdens de hypnose de deur naar haar kindertijd opent, belandt ze in een nog grotere nachtmerrie.  Maar zijn haar herinneringen echt of zijn ze fantasie? De ontredderde vrouw zoekt steun bij haar vriendin en collega Liese Meerhout.

“Bedenk bij dit plot de sfeer van de Grote Markt, de gezelligheid van Sint-Truiden en het mooie Haspengouwse bloesemlandschap, en de lezer is hopelijk vertrokken voor een spannende rit die zich afspeelt in de regio die ik nog altijd enorm koester. Want telkens als ik mijn geboortestreek terugkom, besef ik pas hoe aangenaam en warm de mensen hier zijn. Dat gevoel wil ik in Het vergeten meisje ook aan de lezer overbrengen”, aldus auteur Toni Coppers over zijn nieuwste werk.

 

Toni Coppers