Gratis onafhankelijke renovatiebegeleiding voor recente kopers

Kocht je na 1 januari 2023 een woning in Limburg met een EPC-label C, D, E of F? Dan heb je recht op onafhankelijke en gratis renovatiebegeleiding van Energiehuis Limburg. Samen met de adviseur verbeter je het energielabel van je woning, terwijl je zoveel mogelijk wooncomfort behoudt.

Energetisch renoveren, een win-win

Je woning energetisch renoveren doe je niet onvoorbereid. Om kosten en moeite te besparen, doe je dit best gestructureerd. Wij helpen je daar graag bij.

Uiteindelijk win je er alleen maar mee. Je maakt je woning klaar voor de toekomst en vergroot je wooncomfort. Je energiezuinige woning verbruikt minder elektriciteit en fossiele brandstoffen. Dat zorgt voor lagere facturen. En je woning stijgt in waarde!

‘Doe ik de juiste investeringen?’
‘Hoe plan ik de werken best in? Wat is de logische volgorde?’

‘Hoe pak ik de werken aan om ze betaalbaar te houden?’
‘Hoe behoud ik zoveel mogelijk wooncomfort tijdens de werken?’
‘Wat is een goede prijs? Hoe kies ik een aannemer?’
‘Heb ik recht op een premie of andere financieringsmogelijkheden?’

We bezorgen je het antwoord op al deze vragen!

Laat je renovatie renderen!     

Onze technisch adviseurs zijn geschoolde professionals. Na een huisbezoek geven we je gratis en onafhankelijk advies. Zo krijg je inzicht in de mogelijkheden van jouw energetische renovatie. Samen stellen we een plan van aanpak op om je woning energiezuiniger te maken. We bekijken wat haalbaar is op korte én lange termijn.

Natuurlijk bepaal jij wat er wel en niet gebeurt. We nemen je renovatie niet over! Wel zoeken we samen een antwoord op je vragen. Onze begeleiding is méér dan een stappenplan op papier. We gaan voor een persoonlijke aanpak en werken op maat van jouw woning én budget.

Binnen vijf jaar naar EPC-label D… of beter

Sinds 2023 ben je in Vlaanderen als nieuwe eigenaar van een woning met label E of F verplicht om de woning binnen de vijf jaar te renoveren naar een label D. Dit zowel bij aankoop van je woning, als bij een erfenis of schenking. Hierbij helpen we je graag!

Deze nieuwe regel is een eerste stap van de Vlaamse Overheid. Tegen 2050 wil ze dat iedere woning label A draagt. Daarom begeleiden wij ook nieuwe eigenaars van woningen met EPC-label C en D.

Helemaal overtuigd? Meld je aan via www.energiehuislimburg.be/mijnverbouwbegeleiding-recente-kopers. Aanmelden kan tot en met 30 september 2024.

Meer info

Energiehuis Limburg
T 089 77 81 29
info@energiehuislimburg.be

Naar top